Kerstkaarten maken zonder eigen foto

November 7th, 2014

Bij Fotokaarten maken de meeste mensen kaarten met een foto en meestal staat er in ieder geval een foto op de voorkant van de kaart. Maar dat hoeft natuurlijk niet. Je kan ervoor kiezen de foto niet op de voorkant maar op de binnenkant of de achterkant van je kaart te zetten, je kan zelfs besluiten geen foto te gebruiken. Want met onze achtergronden, onze versieringen en tekstmogelijkheden maak je zelfs zonder foto een opvallend mooie (foto)kaart. De voorbeelden hieronder geven je een idee van de mogelijkheden. 

Speciale achtergronden

Speciaal voor kerst, en nieuwjaar hebben we een paar achtergronden gemaakt die zo mooi zijn dat je ze als bijna compleet kaartontwerp kan gebruiken. En dat is heel handig als je bijvoorbeeld een zakelijke kaart moet maken voor de feestdagen en daar geen passende foto voor hebt.

kerstkaart lichtjes en vaste tekst

Een lichtjesachtergrond en een vaste, kleurbare tekst zijn voldoende voor een mooie kaart. Bekijk ook de achterkant van de kaart even!

 

Vrolijke versieringen

Met een beetje creativiteit en onze speciale kerstversieringen kun je ook zonder foto een heel persoonlijke kaart maken. In dit voorbeeld zijn pinguïns, tekstballonnen en een glitterachtergrond gecombineerd.

Kerstkaart met pinguins

 

Nog een voorbeeld; een kaart zonder foto die er toch fotografisch uitziet met een houten wegwijzer en besneeuwde kerstbomen. Sfeervol toch?

Kerstkaart met wegwijzer en bomen

 

Aandacht voor je tekst

Je kan er ook voor kiezen een kaart te maken waarop je tekst alle aandacht krijgt. In dit voorbeeld is gekozen voor een kleurbare achtergrond in rood waardoor de woorden goed leesbaar zijn.

nieuwjaarskaart met alleen tekst

 

Een kaart zonder foto maken

Wil je een fotokaart zonder foto maken, dan kan je in de eerste stap, waarin gevraagd wordt om een foto in te sturen, kiezen voor begin meteen. In de volgende stap gooi je het lege fotokader weg en kies je een achtergrond. De rest wijst zich vanzelf. Of je klikt op een van de voorbeelden hierboven. Het spreekt voor zich dat je de tekst, de versieringen en de achtergronden nog kan aanpassen.

Zoals de voorbeelden laten zien is het helemaal niet moeilijk om opvallend mooie kerstkaarten te maken, zelfs niet als je geen foto wilt gebruiken.

Kerstkaarten met logo bedrijf

November 5th, 2014

Op een zakelijke kerstkaart hoort natuurlijk ook het logo van je bedrijf. Maar hoe krijg je een logo op de kaart en waar moet je op letten? We laten met wat voorbeelden zien hoe je jouw bedrijfslogo op je kerstkaart (of nieuwjaarskaart nauurlijk) kan zetten.

Bestandsformaten

Een logo kan heel veel verschillende bestandsformaten hebben. Niet ieder formaat kan direct gebruikt worden om een kaart te maken. Gelukkig is het omzetten niet erg ingewikkeld, zelfs niet als je zelf geen software in huis hebt. Zoek in google op online eps to jpg of online ai to jpg en je vindt direct meerdere websites waar je afbeeldingen kan omzetten. Heb je wel software, dan hoef je het logo vaak alleen maar anders op te slaan of te exporteren.

.jpg is een bestandsformaat dat afbeeldingen comprimeert en dat is mooi want daardoor worden ze minder zwaar. Het is ook minder mooi omdat compressie ook kwaliteitsverlies betekent. Kies daarom voor zo min mogelijk compressie en een zo hoog mogelijke kwaliteit.

knop plaats logoEen .jpg bestand kan je met de knop > plaats extra foto op de kaart zetten.

 

 

jpg logo met achtergrondkleur Omdat een .jpg bestand heeft een achtergrondkleur heeft, kan je het niet vrijstaand op een kaart zetten. Dat hoeft natuurlijk helemaal geen probleem te zijn maar als je het vierkante blokje niet mooi vindt, kan je het camoufleren door er een vlakje in de zelfde kleur achter ter zetten. In het voorbeeld is een witte balk gebruikt om het witte vierkant achter het logo te verbergen.

 

voorbeeld kerstkaart met logo

 

Vrijstaande logo’s

Veel logo’s zijn ontworpen om vrijstaand te gebruiken, dat wil zeggen, zonder vaste achtergrondkleur. Is het logo bewaard als .jpg, dan wordt er automatisch een achtergrondkleur toegevoegd maar er zijn bestandsformaten waarbij die achtergrond transparant kan zijn. .gif en .png zijn zulke formaten. Omdat .gif bestanden meestal niet voldoende kwaliteit hebben, raden we je af om ze als vrijstaande afbeelding te gebruiken. .png’s zijn wel goed te gebruiken.

plaats vrijstaand logo op kerstkaart

 

Plaats met de knop een extra foto en kies het .png bestand van je logo. Voeg vervolgens teksten toe om je kaart af te maken.

 

kerstkaart met vrijstaand logo

 

Omdat je bij fotokaarten niet alleen op de voorkant van je kaart een foto kan zetten, maar ook op de binnenkant (bij vouwkaarten) en de achterkant, kun je er natuurlijk ook voor kiezen de logo daar te plaatsen. In het voorbeeld is een vrijstaande logo op een achtergrondkleur gezet.

 

 

vrijstaand logo op kerstkaart

 

Samenvattend

Logo’s zijn er in verschillende bestandsformaten die niet allemaal direct te gebruiken zijn. Je kan logo’s die opgeslagen zijn als .gif .jpg en als .png als foto insturen. .png bestanden kunnen vrijstaand gebruikt worden (als ze zo opgeslagen zijn). .jpg bestanden hebben een achtergrondkleur.

Heb je een logo in een ander bestandsformaat, dan kun je het omzetten. Dat kan ook online. Kom je er niet uit, neem dan contact met ons op; we helpen je graag.

Nog een laatste punt van aandacht: net als bij de foto’s is het handig een zo groot mogelijke versie van je logo te gebruiken. 2000 bij 2000 pixels is ideaal. Bewaar -als dat kan- je logo met een ruime marge rondom. Het maakt het je een stuk gemakkelijker om je logo te plaatsen.

 

Opvallende kerstkaarten maken

October 31st, 2014

Kerstkaarten stuur je omdat je familie, vrienden en bekenden wilt laten weten dat je aan ze denkt maar je maakt ze omdat je dat graag op een persoonlijke en originele manier wilt doen. Natuurlijk is een foto een goede eerste stap maar een eigen ontwerp en een persoonlijke tekst maken van jouw kerstkaart een cadeautje in de brievenbus.

 

Heel gemakkelijk: vaste omlijstingen

Bij fotokaarten zijn er verschillende manieren waarop je een kaart kan ontwerpen. Allereerst hebben we per thema (kerstkaarten, uitnodigingen) verschillende vaste foto-omlijstingen. Met zo’n vaste omlijsting en jouw foto is de kaart al bijna klaar. We hebben vaste omlijstingen voor een maar ook voor meerdere foto’s. En natuurlijk zijn deze omlijstingen te combineren met versieringen en teksten.

 

Losstaande foto’s voor meer ontwerpvrijheid

Wil je meer ontwerp-vrijheid, dan kan je de foto losstaand op de kaart zetten. De losstaande foto kan je een fotolijst geven en tegelijk kan je een van de vele achtergronden kiezen. Natuurlijk hoef je de keuze voor lijsten en achtergronden niet te beperken tot het aanbod binnen het thema kerst; wil je een kleurbare achtergrond kiezen uit het thema kleurachtergronden of een sfeervolle achtergrond uit het thema jubileum, dan kan dat natuurlijk ook. Ook nu kan je zowel op de voor als de achterkant van de kaart een of meer foto’s zetten en ja, ook op de achterkant van je kaart en de binnenkant van je vouwkaart kan je een achtergrond kiezen.

 

Tekst en versieringen in jouw favoriete kleur

Na de foto’s, de omlijstingen en achtergronden, kun je teksten en versieringen toevoegen. Veel van onze versieringen zijn er in 78 verschillende kleuren zodat ze precies in jouw ontwerp passen. Ook bij de tekst kan je de kleur bepalen. Kijk ook even naar de speciale contourtekst waarbij je zelf een kleurcombinatie kan kiezen.

 

Probeer het ook

We helpen je met onze voorbeelden graag een stukje op weg. Begin je met het insturen van je foto, dan kom je de voorbeelden direct tegen. Ze zijn -je raadt het al- helemaal naar wens aan te passen.

Probeer het, stuur je foto in en maak een of meer ontwerpen. Je kunt ze opslaan en later weer openen en aanpassen. Je zult zien dat het maken van een opvallende en persoonlijke kerstkaart niet moeilijk en heel leuk is!

Teksten voor je Kerstkaarten 2014 – 2015

October 28th, 2014

Nog 59 dagen en dan is het zover: Kerstmis! De afgelopen weken zijn we druk bezig geweest om ook voor dit jaar weer heel veel nieuwe mogelijkheden toe te voegen. Een deel ervan is al op de website te vinden, meer versieringen en lijsten volgen snel. Wil je je ook voor een tekst laten inspireren, kijk dan ook even op de onderstaande pagina’s. In 2012 en 2013 schreef fotokaarten een wedstrijd uit waarin we schrijvers vroegen een opvallende en originele tekst te bedenken voor een kerstkaart. Bij de honderden inzendingen vindt je vast wel een tekst die jou aanspreekt of inspireert tot het schrijven van een eigen tekst.

Bekijk de inzendingen van de teksten voor kerstkaarten schrijfwedstijd 2012 en de inzendingen van de kerstkaarten teksten wedstrijd 2013

 

 

Foto op de achterkant van je vouwkaarten

October 10th, 2014

Bij de enkele, ongevouwen kaarten kon je bij Fotokaarten altijd al achtergronden, foto’s teksten en versieringen plaatsen. Juist daarom kregen we de laatste tijd een paar keer de vraag: kan ik ook iets op de achterkant van mijn vouwkaart zetten? Hoewel logisch was het in de praktijk toch iets moeilijker dan je op het eerste gezicht zou zeggen. Maar, goed nieuws: vanaf vandaag kan je ook bij de vouwkaarten de achterkant helemaal naar jouw idee ontwerpen. Daarvoor heb je alle mogelijkheden die je ook voor de binnenkant hebt. We zijn benieuwd wat de de komende dagen gemaakt gaat worden.

voorvertoning ontwerp achterkant kaart

de bestelpagina met een weergave van je kaart: de voorkant, de binnenkant en de achterkant

 

ontwerp achterkant fotokaarten

achterkant van een fotokaart met achtergrond, tekst en versieringen (leuke ijsberen trouwens!)

Heb je toch liever een sneeuwwitte achterkant voor je kerstkaarten, dan kan dat natuurlijk ook!

 

 

 

 

Vragen en antwoorden over zakelijke kerstkaarten

September 24th, 2014

Afgelopen week viel de eerste folder voor kerstpakketten in de bus, de herfst is nu ook meteorologisch begonnen. Tijd om over kerstkaarten na te denken. Kerstkaarten van Fotokaarten.nl zijn bijzonder geschikt voor kleine en middelgrote bedrijven of afdelingen van grotere bedrijven die hun relaties een persoonlijke én mooie kerst, en nieuwjaarskaart willen sturen. Alle vragen die je als maker en verzender van zakelijke kerstkaarten kan hebben over foto-kerstkaarten hebben we verzameld op een speciale zakelijke kerstkaarten-pagina. Kijk ook even naar de voorbeeld kerstkaarten die we toegevoegd hebben om je een idee te geven van de mogelijkheden.

voorbeeld zakelijke fotokerstkaart

Handig: combineer je nieuwjaarswens met een actieboodschap of een aanbieding

Verder lezen:

Coupons, giftcards en vouchers maken met fotokaarten

Waarom kerstkaarten ook zakelijk een goed idee zijn

Kerst en nieuwjaarswensen schrijven

September 5th, 2014

Zittend in de zon een tekst voor je kerstkaarten schrijven, het lijkt een beetje vroeg. Natuurlijk duurt het nog drie maanden voor je de tekst nodig hebt, maar als je nu inspiratie hebt, wat let je om die in te zetten voor een mooie tekst? Oorspronkelijk waren kerstkaarten, kerstbrieven en daarin werd het afgelopen jaar samengevat en vooruitgekeken naar het nieuwe. In verkorte vorm past zo’n tekst natuurlijk prima op een kerstkaart. Een voorbeeld:

voorbeeld kerstkaarten tekst

EEN HOOPVOL NIEUWJAAR

Met Kerst mag je sentimenteel zijn, want ook als je niet gelovig bent, is Kerstmis het einde van het oude jaar, het begin van iets nieuws. Mag je optimistisch zijn dat het straks iets beter gaat. Want ook al lijkt heel de wereld in brand te staan, iedere dag staan er mensen op om anderen te redden, te voeden, te genezen en blij te maken. Worden en oplossingen bedacht, uitvindingen gedaan, geneesmiddelen ontdekt en dat is HOOPVOL.

Fijne Feestdagen en een
gelukkig nieuw jaar

Spreekt de tekst je aan? Door te klikken op de kaart kun je de tekst gebruiken voor je eigen kaart (NB de tekst staat op de achterkant!)

Dus; voel je de neiging om een kerstkaarten tekst te schrijven, onderdruk die dan niet. Pak een pen voor het gevoel weggezakt is.

Kerstkaarten maken

August 25th, 2014

Voor de meeste mensen zijn Kerstmis en het nieuwe jaar nog ver weg, maar wij zijn inmiddels al weer bezig met de voorbereidingen. Want ook dit jaar willen we natuurlijk weer heel veel nieuwe omlijstingen en versieringen aanbieden. Nieuwe mogelijkheden waarmee je een prachtige kaart maakt. Door het jaar heen hebben we al heel veel mogelijkheden toegevoegd die je ook goed kan gebruiken bij het maken van kerstkaarten. De grote formaten bij alle soorten kaarten bijvoorbeeld. Of de setjes van 5 stuks zodat je beter kan bepalen hoeveel kerstkaarten je bestelt. De komende tijd zullen we je hier op de hoogte houden van de verrassende nieuwe mogelijkheden en natuurlijk laten we geregeld nieuwe voorbeeld kerstkaarten zien om je te inspireren. Je hebt nog even maar het is december voor je het weet!

 

De uitslag van de teksten voor kerstkaarten schrijfwedstrijd 2013

December 25th, 2013

In november plaatsen we de oproep om teksten in te sturen voor de teksten voor kerstkaarten schrijfwedstrijd. 274 deelnemers stuurden hun teksten in. Opvallende, sfeervolle, grappige en melancholische teksten die ieder op zich een kaart verdienen. Maar tussen de inzendingen zaten er vier die nog net iets mooier waren dan de ander 270; een ervan krijgt de publieksprijs, de andere drie werden door de jury gekozen. Benieuwd? Lees dan de uitslag van de fotokaarten teksten voor kerstkaarten schrijfwedstrijd 2013.

 

Gratis kerstkaarten

December 10th, 2013

Gratis kerstkaarten, dat klinkt niet slecht. In onze laatste nieuwsbrief schreven we er al over: heb je bij ons een kerstkaart gemaakt waar je trots op bent en vind je het leuk om jouw ontwerp te laten zien, zet hem dan op de tijdlijn van onze facebook-pagina en maak kans op vijf (5!) jaar gratis kerstkaarten. Niet alleen krijg je je aankoopbedrag terug maar de komende vier jaar kan je een gelijk aantal kaarten maken zonder ze te betalen. Doe mee!

Lees hoe je meedoet (en hoe je een foto op onze tijdlijn kan plaatsen )