Opvallende kerstkaarten maken

October 31st, 2014

Kerstkaarten stuur je omdat je familie, vrienden en bekenden wilt laten weten dat je aan ze denkt maar je maakt ze omdat je dat graag op een persoonlijke en originele manier wilt doen. Natuurlijk is een foto een goede eerste stap maar een eigen ontwerp en een persoonlijke tekst maken van jouw kerstkaart een cadeautje in de brievenbus.

 

Heel gemakkelijk: vaste omlijstingen

Bij fotokaarten zijn er verschillende manieren waarop je een kaart kan ontwerpen. Allereerst hebben we per thema (kerstkaarten, uitnodigingen) verschillende vaste foto-omlijstingen. Met zo’n vaste omlijsting en jouw foto is de kaart al bijna klaar. We hebben vaste omlijstingen voor een maar ook voor meerdere foto’s. En natuurlijk zijn deze omlijstingen te combineren met versieringen en teksten.

 

Losstaande foto’s voor meer ontwerpvrijheid

Wil je meer ontwerp-vrijheid, dan kan je de foto losstaand op de kaart zetten. De losstaande foto kan je een fotolijst geven en tegelijk kan je een van de vele achtergronden kiezen. Natuurlijk hoef je de keuze voor lijsten en achtergronden niet te beperken tot het aanbod binnen het thema kerst; wil je een kleurbare achtergrond kiezen uit het thema kleurachtergronden of een sfeervolle achtergrond uit het thema jubileum, dan kan dat natuurlijk ook. Ook nu kan je zowel op de voor als de achterkant van de kaart een of meer foto’s zetten en ja, ook op de achterkant van je kaart en de binnenkant van je vouwkaart kan je een achtergrond kiezen.

 

Tekst en versieringen in jouw favoriete kleur

Na de foto’s, de omlijstingen en achtergronden, kun je teksten en versieringen toevoegen. Veel van onze versieringen zijn er in 78 verschillende kleuren zodat ze precies in jouw ontwerp passen. Ook bij de tekst kan je de kleur bepalen. Kijk ook even naar de speciale contourtekst waarbij je zelf een kleurcombinatie kan kiezen.

 

Probeer het ook

We helpen je met onze voorbeelden graag een stukje op weg. Begin je met het insturen van je foto, dan kom je de voorbeelden direct tegen. Ze zijn -je raadt het al- helemaal naar wens aan te passen.

Probeer het, stuur je foto in en maak een of meer ontwerpen. Je kunt ze opslaan en later weer openen en aanpassen. Je zult zien dat het maken van een opvallende en persoonlijke kerstkaart niet moeilijk en heel leuk is!

Teksten voor je Kerstkaarten 2014 – 2015

October 28th, 2014

Nog 59 dagen en dan is het zover: Kerstmis! De afgelopen weken zijn we druk bezig geweest om ook voor dit jaar weer heel veel nieuwe mogelijkheden toe te voegen. Een deel ervan is al op de website te vinden, meer versieringen en lijsten volgen snel. Wil je je ook voor een tekst laten inspireren, kijk dan ook even op de onderstaande pagina’s. In 2012 en 2013 schreef fotokaarten een wedstrijd uit waarin we schrijvers vroegen een opvallende en originele tekst te bedenken voor een kerstkaart. Bij de honderden inzendingen vindt je vast wel een tekst die jou aanspreekt of inspireert tot het schrijven van een eigen tekst.

Bekijk de inzendingen van de teksten voor kerstkaarten schrijfwedstijd 2012 en de inzendingen van de kerstkaarten teksten wedstrijd 2013

 

 

Foto op de achterkant van je vouwkaarten

October 10th, 2014

Bij de enkele, ongevouwen kaarten kon je bij Fotokaarten altijd al achtergronden, foto’s teksten en versieringen plaatsen. Juist daarom kregen we de laatste tijd een paar keer de vraag: kan ik ook iets op de achterkant van mijn vouwkaart zetten? Hoewel logisch was het in de praktijk toch iets moeilijker dan je op het eerste gezicht zou zeggen. Maar, goed nieuws: vanaf vandaag kan je ook bij de vouwkaarten de achterkant helemaal naar jouw idee ontwerpen. Daarvoor heb je alle mogelijkheden die je ook voor de binnenkant hebt. We zijn benieuwd wat de de komende dagen gemaakt gaat worden.

voorvertoning ontwerp achterkant kaart

de bestelpagina met een weergave van je kaart: de voorkant, de binnenkant en de achterkant

 

ontwerp achterkant fotokaarten

achterkant van een fotokaart met achtergrond, tekst en versieringen (leuke ijsberen trouwens!)

Heb je toch liever een sneeuwwitte achterkant voor je kerstkaarten, dan kan dat natuurlijk ook!

 

 

 

 

Vragen en antwoorden over zakelijke kerstkaarten

September 24th, 2014

Afgelopen week viel de eerste folder voor kerstpakketten in de bus, de herfst is nu ook meteorologisch begonnen. Tijd om over kerstkaarten na te denken. Kerstkaarten van Fotokaarten.nl zijn bijzonder geschikt voor kleine en middelgrote bedrijven of afdelingen van grotere bedrijven die hun relaties een persoonlijke én mooie kerst, en nieuwjaarskaart willen sturen. Alle vragen die je als maker en verzender van zakelijke kerstkaarten kan hebben over foto-kerstkaarten hebben we verzameld op een speciale zakelijke kerstkaarten-pagina. Kijk ook even naar de voorbeeld kerstkaarten die we toegevoegd hebben om je een idee te geven van de mogelijkheden.

voorbeeld zakelijke fotokerstkaart

Handig: combineer je nieuwjaarswens met een actieboodschap of een aanbieding

Verder lezen:

Coupons, giftcards en vouchers maken met fotokaarten

Waarom kerstkaarten ook zakelijk een goed idee zijn

Kerst en nieuwjaarswensen schrijven

September 5th, 2014

Zittend in de zon een tekst voor je kerstkaarten schrijven, het lijkt een beetje vroeg. Natuurlijk duurt het nog drie maanden voor je de tekst nodig hebt, maar als je nu inspiratie hebt, wat let je om die in te zetten voor een mooie tekst? Oorspronkelijk waren kerstkaarten, kerstbrieven en daarin werd het afgelopen jaar samengevat en vooruitgekeken naar het nieuwe. In verkorte vorm past zo’n tekst natuurlijk prima op een kerstkaart. Een voorbeeld:

voorbeeld kerstkaarten tekst

EEN HOOPVOL NIEUWJAAR

Met Kerst mag je sentimenteel zijn, want ook als je niet gelovig bent, is Kerstmis het einde van het oude jaar, het begin van iets nieuws. Mag je optimistisch zijn dat het straks iets beter gaat. Want ook al lijkt heel de wereld in brand te staan, iedere dag staan er mensen op om anderen te redden, te voeden, te genezen en blij te maken. Worden en oplossingen bedacht, uitvindingen gedaan, geneesmiddelen ontdekt en dat is HOOPVOL.

Fijne Feestdagen en een
gelukkig nieuw jaar

Spreekt de tekst je aan? Door te klikken op de kaart kun je de tekst gebruiken voor je eigen kaart (NB de tekst staat op de achterkant!)

Dus; voel je de neiging om een kerstkaarten tekst te schrijven, onderdruk die dan niet. Pak een pen voor het gevoel weggezakt is.

Kerstkaarten maken

August 25th, 2014

Voor de meeste mensen zijn Kerstmis en het nieuwe jaar nog ver weg, maar wij zijn inmiddels al weer bezig met de voorbereidingen. Want ook dit jaar willen we natuurlijk weer heel veel nieuwe omlijstingen en versieringen aanbieden. Nieuwe mogelijkheden waarmee je een prachtige kaart maakt. Door het jaar heen hebben we al heel veel mogelijkheden toegevoegd die je ook goed kan gebruiken bij het maken van kerstkaarten. De grote formaten bij alle soorten kaarten bijvoorbeeld. Of de setjes van 5 stuks zodat je beter kan bepalen hoeveel kerstkaarten je bestelt. De komende tijd zullen we je hier op de hoogte houden van de verrassende nieuwe mogelijkheden en natuurlijk laten we geregeld nieuwe voorbeeld kerstkaarten zien om je te inspireren. Je hebt nog even maar het is december voor je het weet!

 

De uitslag van de teksten voor kerstkaarten schrijfwedstrijd 2013

December 25th, 2013

In november plaatsen we de oproep om teksten in te sturen voor de teksten voor kerstkaarten schrijfwedstrijd. 274 deelnemers stuurden hun teksten in. Opvallende, sfeervolle, grappige en melancholische teksten die ieder op zich een kaart verdienen. Maar tussen de inzendingen zaten er vier die nog net iets mooier waren dan de ander 270; een ervan krijgt de publieksprijs, de andere drie werden door de jury gekozen. Benieuwd? Lees dan de uitslag van de fotokaarten teksten voor kerstkaarten schrijfwedstrijd 2013.

 

Gratis kerstkaarten

December 10th, 2013

Gratis kerstkaarten, dat klinkt niet slecht. In onze laatste nieuwsbrief schreven we er al over: heb je bij ons een kerstkaart gemaakt waar je trots op bent en vind je het leuk om jouw ontwerp te laten zien, zet hem dan op de tijdlijn van onze facebook-pagina en maak kans op vijf (5!) jaar gratis kerstkaarten. Niet alleen krijg je je aankoopbedrag terug maar de komende vier jaar kan je een gelijk aantal kaarten maken zonder ze te betalen. Doe mee!

Lees hoe je meedoet (en hoe je een foto op onze tijdlijn kan plaatsen )

Een uitnoding voor een nieuwjaarsreceptie maken

December 3rd, 2013

Begin december is niet alleen het moment om aan kerstkaarten te denken maar ook om alvast vooruit te kijken naar het nieuwe jaar. Bij veel bedrijven is een nieuwjaarsborrel of een nieuwjaarsreceptie een mooi moment om even stil te staan bij het afgelopen jaar en om vooruit te kijken naar het nieuwe. Het is ook een mooie gelegenheid om relaties uit te nodigen om langs te komen, om ze te bedanken voor de samenwerking of opdrachten en ze enthousiast te maken voor de plannen voor het komende jaar.
Bij een receptie hoort natuurlijk een uitnodiging en daarbij is het belangrijk dat de kaart er verzorgd uitziet en alle informatie bevat die nodig is. In het voorbeeld hieronder kun je zien waar je aan moet denken.
1: maak duidelijk dat het een uitnodiging is. Een uitnodiging die er niet als een uitnodiging uitziet zal in december zonder twijfel tussen de andere zakelijke kerstkaarten terecht komen.
2: maak van je uitnodiging geen reclamefolder, een klein logo voldoet, maar vergeet vooral niet om je bedrijfsnaam duidelijk op de kaart te zetten.
3: in het verlengde daarvan: maak het je genodigden gemakkelijk en zet je adres, en contactgegevens op de kaart.
4: datum, tijd en plaats. Wanneer verwacht je de gasten, en waar moeten ze zijn.
5: je naam. Weten de genodigden wie je bent of hebben ze normaal gesproken alleen contact met je collega’s? Je kan overwegen de uitnodiging uit hun naam te sturen. Een andere oplossing is dat je duidelijk maakt wat je rol in het bedrijf is

6: maak het persoonlijk. Lukt het om op iedere uitnodiging een paar regels te zetten, dan zullen uw gasten dat zeker waarderen. Bent u niet de persoon waarmee ze eerder contact gehad hebben, laat dan de contactpersoon iets op de kaart zetten.

uitnodiging voor zakelijke nieuwjaarsreceptie

uitnodiging voor zakelijke nieuwjaarsreceptie: klik op de kaart om dit voorbeeld te gebruiken voor je eigen uitnodiging

 

uitnodiging receptie

De binnenkant van de uitnodiging

 

De tekst uit deze voorbeeldkaart:

 

Geachte relatie,

Wij nodigen u van harte uit om samen met ons het glas te heffen op het nieuwe, en kort stil te staan bij het afgelopen jaar.

U bent van harte welkom op woensdag 15 januari van 17.30 tot 19.00 uur.

We wensen u fijne feestdagen en zien u graag in het nieuwe jaar.
Met vriendelijke groet,

Mark Peters, Sylvia de Ruiter

Bedrijf BV

Plein 1
1234 AB Stad
0123 456789
info@bedrijf.nl

 

verder lezen:

Zet je je logo op een fotokaart
Zakelijke kerstkaarten zonder foto

 

 

Foto-kerstkaarten maken zonder foto

November 29th, 2013

Het klinkt misschien een beetje vreemd maar het is het niet: een foto kerstkaart maken zonder foto. Door de ontwerpmogelijkheden die onze achtergronden, teksten en versieringen bieden, kun je zelfs zonder een foto een heel persoonlijke kaart ontwerpen.

Vanaf vandaag vindt je bij de kerstachtergronden een paar fotografische achtergronden die het maken van zo’n fotokaart zonder foto nog gemakkelijker maken en bij de voorbeelden hebben we een speciale ingang gemaakt met kaarten die zonder foto gemaakt zijn. Dat de kaarten ook zonder foto heel mooi zijn, wil natuurlijk niet zeggen dat je geen foto mag toevoegen. In stap 2: foto en lijst en in stap 4 vind je onder de afbeelding van je kaart de knop om een -extra- foto toe te voegen. En dat kan natuurlijk ook het logo van je bedrijf zijn.

 

voorbeeld foto kerstkaart

Een kerstkaart met fotografische achtergrond

 

voorbeeld fotokaart met foto-achtergrond

Een sfeervolle nieuwjaarskaart met papieren ballonnen foto-achtergrond