Snelle levertijd * Scherpe prijzen * 100% tevredenheidsgarantie
Contact
Prijzen
Weblog
Levertijd
M E N U

Teksten op trouwkaarten: hier moet je aan denken

Een trouwkaart is natuurlijk een aankondiging van jullie huwelijk, tegelijkertijd is het een uitnodiging waarop je nogal wat informatie kwijt moet. De kunst is alle informatie op een leuke, bij jullie passende manier over te brengen. Lees de aandachtspunten hieronder. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet.

Denk na over de toon.

Kies je voor een informele tekst of vind je een wat formelere manier van aanspreken beter bij je huwelijk passen. Ons advies: laat de kaart aansluiten bij de stijl die je voor de dag in gedachten hebt. Door de toon geef je de gasten alvast een idee van de dag die ze kunnen verwachten. Een kaart die slecht aansluit bij de stijl van de dag, zet de gasten op het verkeerde been.

Komt de boodschap over?

Als je wilt dat iedereen begrijpt wat je bedoelt, houd dan rekening met de ontvanger en wees duidelijk. Als je twijfelt of mensen begrijpen wat je met RSVP bedoelt, dan kan je ervoor kiezen om het anders te formuleren: kan je ons voor 5 juli laten weten of je komt?
Als de gasten er om 12 uur precies moeten zijn, zet dat dan op de kaart: om 12.00 uur precies vertrekken we naar het stadhuis. Zijn er buitenlandse gasten, denk dan over een tweetalige kaart of een samenvatting in een andere taal: Maud and Johan are getting married. You are cordially invited to attend the ceremonies on the 12th of august. For details please contact:
Zijn er veel buitenlandse gasten dan kan je overwegen twee kaarten te maken.

Vermeld de locaties.

Zet de locatie, liefst met volledige adresgegevens op de kaart. Dorpsgenoten weten het gemeentehuis misschien wel te vinden maar je tante die vanuit de andere kant van het land komt, heeft waarschijnlijk de tomtom nodig om er te komen. Voor een routebeschrijving is op de kaart meestal niet voldoende plaats. Je kan er voor kiezen die door te ceremoniemeester toe te laten sturen aan mensen die erom vragen. Heb je een trouwsite, dan is dat ook een goede plaats voor een routebeschrijving.

Heel belangrijk: de contactpersoon.

Is er een ceremoniemeester, vermeld dan telefoonnummer en/ of e-mailadres van die persoon. Je wilt voorkomen dat gasten jou gaan bellen met hun vragen, je hebt immers genoeg aan je hoofd.

Dresscode?

Over je eigen kleding heb je lang nagedacht, maar als je ook idee├źn hebt over de kleren van de gasten, dan is het verstandig dat op de kaart te zetten. Er zijn allerlei dress codes die voor gasten duidelijk maken wat je van ze verwacht. Voor gasten is het plezierig om te weten dat ze niet te formeel of juist te informeel gekleed naar je huwelijk komen. Een overweging voor stikte kledingeisen: bedenk dat specifieke kleding veel geld kan kosten: niet iedereen heeft een smoking of een rokkostuum in de kast hangen. Een overzicht van bekende dresscodes.

Cadeaus.

Als je voor je huwelijk al samenwoont, is de uitzet waarschijnlijk al bijna compleet. Wil je voorkomen dat je straks omkomt in de gourmetstellen, dan is een cadeau- of huwelijkslijst een goed idee. Verwijs ernaar op de uitnodiging. Je kan ook om geld vragen. Voor gasten is het leuk als ze weten waaraan ze meebetalen.

Tot slot:

Het is de gewoonte om op de kaart de naam van de bruid eerst te noemen. Op uitnodigingen wordt de naam van de ontvanger vaak met de hand geschreven.

Bij elkaar is het een hele lijst en misschien denk je dat het moeilijk is een leuke en tegelijk complete uitnodiging te maken. Dat valt gelukkig mee. Bekijk een paar voorbeelden en kies de oplossingen die je het best bevallen. Je zult zien dat een mooie kaart tegelijkertijd ook duidelijk kan zijn.
Succes!

Maak nu je kaarten

Contact
Prijzen
Weblog
Levertijd

Trouwkaarten van fotokaarten


  • origineel en heel persoonlijk
  • gemakkelijk zelf te maken
  • met de hand gecontroleerd
  • scherpe prijzen
  • met 100% tevredenheidsgarantie

Probeer het ook,
maak je eigen kaart!

Kan ik je helpen?


Heb je een vraag of een opmerking. Heb je wat hulp nodig bij het maken van je kaart? Bel ons dan op 087 872 4910 We helpen je graag!

Veilig betalen
Veilig betalen op de manier die jou het beste uitkomt
Bij Fotokaarten.nl maak je sinds 2002 de mooiste kerstkaarten, uitnodigingen, geboortekaartjes, verhuiskaarten, trouwkaarten en jubileumkaarten met je eigen foto.
Algemene voorwaarden | Privacy
Fotokaarten BV
Leyenseweg 111D
3721BC Bilthoven
Ingeschreven bij de Kamer van
Koophandel Gooi- en Eemland
onder nr 32127625
We raken niet uitgekeken op kaarten! Volg ons voor tips, nieuws en aanbiedingen: