Skip to content

Snelle levertijd * Scherpe prijzen * 100% tevredenheidsgarantie

De populairste kerstkaart van vorig jaar: ik wens je …

Ook voor de kerst van 2016 (of voor het nieuwe jaar 2017, het is maar hoe je het bekijkt) kun je bij Fotokaarten.nl weer de allerbeste en allerleukste kerstkaarten maken. We zijn al heel ver met onze nieuwe collectie, maar bij deze laten we je nog even de populairste kaart van vorig jaar zien (en natuurlijk mag je deze ook dit jaar bestellen als je vorig jaar iets anders koos).

Klik op de kaart om deze te gaan maken in ons nieuwe kaartontwerpprogramma!

Ik wens je geluk in kleine en grote dingen!
Kerst- en nieuwjaarswens: Ik wens je geluk in grote en kleine dingen in 2017

10 tips voor zakelijke kerstkaarten

Zakelijke kerstkaarten, tips voor kerstkaarten, marketing, bedrijfskaarten, mooie kaarten laten drukken met foto. Begin direct met een voorbeeldkaart :
Bovenste kaart met 4 foto’s
Onderste kaart met 1 foto

1   Begin op tijd met verzenden.

Voorkom stress op het allerlaatste moment en zorg dat je op tijd begint. Zo kun je rustig nadenken over de volgende punten en ben je goed voorbereid. Dus begin alvast!

 

2   Maak je kerstkaart persoonlijk.

Een voorbeeld van een goede foto voor een scherpe leuke fotokaart.Er vallen met kerst natuurlijk meer kaarten op de deurmat van uw klant/relatie. Zorg ervoor dat je foto opvalt door een foto erop te zetten. Dan zit je precies goed bij Fotokaarten, want we hebben reuze veel keuze aan voorbeelden om mee te beginnen. Je bespaart zo kosten, want onze voorbeelden zijn door grafisch ontwerpers gemaakt. Je kunt helemaal zelf de versiering aanpassen, kleuren en tekst veranderen.

 

3   Zorg voor goede foto’s.

Wat bedoelen we daar precies mee en waar kun je op letten?

Het belangrijkste punt waar je op kunt letten is een scherpe afdruk. Een geschikte grootte is bijvoorbeeld 2100 pixels bij 1500 pixels, zo krijg je een mooie scherpe druk. Houd er ook rekening mee dat je foto niet te donker is of te wazig. Je kunt misschien een collega vragen of vrienden of kennissen die een camera heeft om een foto te komen maken. Een mooie foto is het halve werk!

 

4. Sjabloon met meerdere foto’s of 1 sterke foto?

Mooie hippe kerstkaarten met goud zilver effect. Kies de juiste kaart voor je bedrijf. Misschien wil je een leuke groepsfoto laten zien, of juist meerdere foto’s van projecten. Je kunt een overzicht maken van de top projecten waar je het afgelopen jaar aan hebt gewerkt, zodat er een grotere kans is dat klanten je volgend jaar weer benaderen.

Klik hier om meteen met de kaart te beginnen:
Kaart 1 (links) met 4 foto’s
Kaart 2 (midden) met 1 foto
Kaart 3 (rechts) met 2 foto’s

 

5. Verzin een sterke tekst.

Beste_wensen_tips_voor_tekst_idee_kerstkaartBegin direct met een voorbeeldkaart :
Kaart met beste wensen.
Kaart met foto en wensen.

Op veel kerstkaarten staan de algemene “Prettige kerstdagen en een Gelukkig Nieuwjaar”.  Je kunt (wellicht met je team) brainstormen over een tekst die precies bij je bedrijf past. Denk aan wat je een ander zou wensen, dit kan natuurlijk ook op een grappige manier. Je kunt een gedichtje maken of op Pinterest kijken voor tekst inspiratie! Fotokaarten helpt je op weg met ideeën, dus kijk even bij de afdeling tekstkaarten naar de voorbeelden: Klik hier.

 

6. Koppel een actie aan de wenskaart.

Mooie kerstkaart met foto van collega's voor een mooie design fotokaart.Begin direct met deze voorbeeldkaart :
Kaart met gouden confetti.

Denk bijvoorbeeld aan korting bij de volgende aankoop, het 2 artikel gratis of maak er een cadeaubon van met een kleine verrassing. Zo denk je vooruit en houd je rekening met klantbinding.

 

7. Check of je alle contact informatie op je kaart hebt staan.

Het ligt misschien voor de hand, maar hoe vaak vergeet men niet alle gegevens te plaatsen die juist zo belangrijk zijn voor je kerst marketing.  Je hoeft niet alles erop te zetten, maar hier zijn de mogelijkheden:

  • Website
  • adres
  • telefoonnummer
  • logo.

 

8. Plaats je logo goed zichtbaar op de kaart.

Tips om een logo op je fotokaart te plaatsen. Verschil tussen png transparant en jpg.

Begin direct met deze voorbeeldkaart, zonder logo uiteraard:
Kaart met champagnelabel.

 

Bij Fotokaarten kun je eenvoudig je logo op je fotokaart plaatsen. Hierboven zie je hoe een logo op 2 manieren is geplaatst. De bovenste heeft een wit vlak achter het logo, wat niet zo professioneel eruit ziet. De foto wordt onnodig bedekt en dat kan beter. Voor het beste resultaat upload je een PNG bestand met een transparante achtergrond. Vraag altijd aan je grafisch ontwerper alle bestanden, zodat je het altijd bij de hand hebt.

 

9. Bestel een proefkaart.

Ga je een groot aantal kaarten bestellen? Bestel dan een proefkaart om alles na te kijken. Bij Fotokaarten wordt je bestelling altijd zorgvuldig gecontroleerd, wat bij veel bedrijven niet gebeurd, om het beste resultaat te krijgen. Zo kun je de kleuren in het echt beoordelen, of alle informatie klopt en of je klaar bent voor een grotere oplage. Hiervoor is een proefkaart ideaal!

 

10. Maak een goede lijst.

Laatste tip, maar zeker niet onbelangrijk. Zorg dat je niemand vergeet bij het versturen van je kaarten! Als je zo georganiseerd bent, dat je al je klanten in een perfect geordende klantenlijst hebt staan, heel goed!

Zo niet, check de volgende punten en begin aan deze lijst.

  • Ga je facturen van het afgelopen jaar na. Voeg deze mensen toe.
  • Bekijk je social media kanalen, Linked In, Twitter, Facebook etc. Er zijn vast wat mensen die naar de achtergrond zijn gezakt door alle drukte.
  • Ga nog even door je zakelijke mail.

Niemand vergeten? Dan heb je nu een goede lijst en ben je klaar om te bestellen.

 

Het ontwerpen van kerst-clipart

Zoals je in onze eerdere weblogpost hebt kunnen lezen zijn onze vormgevers druk bezig met leuke en mooie nieuwe clipart voor kerstkaarten. Zodat je ook voor komende kerstmis sprankelende kerstkaarten kunt bestellen bij fotokaarten!

Op deze foto zag je hoe er gewerkt werd aan een vignet met het jaaral 2016:

IMG_3230

Na veel geschaaf en geknutsel is het vignet nu klaar. Het staat in ons kaartontwerpprgramma bij de versieringen onder het thema kerst.

De versiering doet het zowel op een donkere als een lichte achtergrond erg goed (al zeggen we het zelf!) We vonden hem zo geslaagd dat we deze meteen maar heel groot in 2 kaartvoorbeelden hebben gezet:

 

Boom2016_hout_web

Lichtgroen_boomstam_web

Via deze link kom je direct in ons kaartontwerpprogramma waar dit kaartontwerp meteen voor je klaar staat om verder te bewerken en te bestellen.

Komen mijn kerstkaarten nog op tijd?

De kerstdagen komen dichterbij en daarmee ook het moment dat je écht je kaarten moet bestellen als je dat nog niet gedaan hebt. Omdat de mensen in de drukkerij ook ‘s nachts werken, worden de kaarten ook in deze drukke tijd heel snel gedrukt en verstuurd. Ook de post komt bijna zonder uitzondering de volgende bezorgdag aan. Het zachte weer dat nog zeker een week aanhoudt, helpt gelukkig ook mee en dat maakt dat je, als je in Nederland woont, nog een paar dagen hebt. Wil je jouw kaarten zelf nog versturen dan moet je vanaf woensdag 24 december (de laatste bezorgdag voor kerst) terugtellen. Maandag 22 december versturen lijkt dan een veilige keuze. Dat betekent dat je je kaarten zaterdag in huis moet hebben en dat je ze dus donderdag de 18e of vrijdag de 19e moet bestellen. Ben je een optimist dan is de planning: om ze woensdag de 24e bij jouw vrienden in huis te hebben, verstuur je ze de 23e. Komt de post bij jou ‘s ochtends, en lukt het je ze in een middag te schrijven en adresseren, dan zou je erop kunnen gokken dat je de kaarten maandag de 22e laat drukken. In dat geval heb je tot zondag de 21e de tijd om de kaarten te bestellen en betalen.

Voor België geldt vanzelfsprekend een andere planning. Het drukken gaat even snel (betaal met Paypal om wachten op een overschrijving te voorkomen) als in Nederland maar het verzenden kost iets langer. Ons advies: bestel en betaal je kaarten uiterlijk dinsdag. De kaarten worden dan woensdag gedrukt en verstuurd en vrijdag of maandag bezorgd.

Vind je het niet zo belangrijk dat  de kaarten er voor Kerstmis zijn, houdt dan rekening met  de feestdagen: de 25e en de 26e worden er geen kaarten bezorgd. Zaterdag de 27e is er wel postbezorging maar maandag de 29e weer niet. Wil je ons je kaarten op maandag laten drukken, dan betaal je jouw bestelling voor zondag de 28e 18.00 uur. Je kunt ze dan de 30e of op oudjaarsdag verwachten.

Is je kaart meer een nieuwjaarskaart dan heb je in ieder geval nog tot Drie Koningen (dinsdag 6 januari) en dat geeft je nog even uitstel.

 

Nieuw kerstversieringen voor je foto kerstkaarten

In de laatste weken van november en de eerste van december draait alles bij ons om Kerstmis. In die laatste weken voegen we meestal ook nieuwe kerst-mogelijkheden toe: omlijstingen en versieringen waarmee je ook dit jaar opvallend leuke kerstkaarten kan maken.
De nieuwe ijsberen heb je misschien al gezien maar deze kerstmannen zijn kerstvers. We hebben er 3 van

kerstman fotokaarten met boek in stoel fotokaarten kerstman met voetenbad

De kerstmannen vind je, net als de andere kerstversieringen in stap 3 als je ze wilt gebruiken op de voorkant van je kaart, maar ook in  stap 4 en 5

Een kaartenrand met huisjes

Een versiering waarmee je gemakkelijk een sfeervol randje aan je kaart geeft; een rijtje ouderwetsche huisjes.

 

kersttekst embleem   Een vignet waarvan je zelf de kleur kan kiezen is een van de nieuwe vaste teksten.

 

Een kerstig winterbord Een van de aanpasbare versieringen; een bord in kerstsfeer waarop je de tekst zelf kan aanpassen.

Veel plezier en suces bij het maken van je kerstkaarten. Heb je hulp nodig, dan kan je ons bellen of e-mailen. We helpen je graag!

Iemand vijf jaar gratis kerstkaarten?

Ben je trots op de kerstkaarten die je gemaakt hebt bij fotokaarten, dan hebben we goed nieuws. Ook dit jaar maak je weer kans op vijf jaar gratis kerstkaarten. Win je, dan krijg je niet alleen je aankoopbedrag van dit jaar terug maar daarnaast een gelijk aantal kaarten in 2015, 2016, 2017 en 2018! En daar hoef je niet veel voor te doen. Je stuurt ons het bestelnummer van je kaart door en wij zetten een afbeelding op onze facebookpagina. Eind december kiest de jury de winnende kaart. Natuurlijk houden we je op de hoogte op ons kerstweblog en onze FB-pagina: facebook.com/fotokaarten.

Heb je een kaart gemaakt, doe dan mee en maak kans op die prachtige prijs.

Bekijk de wedstrijdvoorwaarden en lees precies hoe je mee kan doen op fotokaarten.nl/kerstactie-2014-voorwaarden

Sorry, geen kerststress

Ieder jaar rond deze tijd worden er onderzoeken gepubliceerd waaruit blijkt dat veel mensen al in december kerststress voelen opkomen. In Nederland is het gelukkig nog niet zo erg als in Engeland (waar het gemiddelde stel in de kerstperiode vier keer per dag ruzie heeft, 20% overweegt om uit elkaar te gaan en 5% zich afvraagt of de relatie het nieuwe jaar wel haalt) maar ook bij ons maakt 40% zich zorgen over cadeaus, over het eten en de schoonfamilie. En de kerstkaarten. Over het vieren van de kerstdagen zelf gaan wij niet maar met de kaarten kunnen we je natuurlijk wel helpen. We zorgen er graag voor dat jij je over de kerstkaarten niet druk hoeft te maken. Hoe? Zo:

  • Als eerste geven we je voor je de kaarten gaat bestellen een idee van de levertijd. Zo kan je beter inschatten of je nog even kan wachten en een nieuwe foto kan maken of dat je maar beter direct kan bestellen.
  • Heb je besteld, dan laten we in de e-mails die we sturen over je bestelling duidelijk zien wanneer je de kaarten kan verwachten. En omdat de post in de meeste gevallen netjes op tijd is, weet je waar je aan toe bent.
  • Ook in de kerstperiode werken we vliegensvlug. Dus zelfs als je laat bent, kun je bij ons nog terecht.

Je ziet het; bij Fotokaarten geen kerststress.

 

– – – – –

Het genoemde onderzoek vind je hier

Kerstkaarten maken zonder eigen foto

Bij Fotokaarten maken de meeste mensen kaarten met een foto en meestal staat er in ieder geval een foto op de voorkant van de kaart. Maar dat hoeft natuurlijk niet. Je kan ervoor kiezen de foto niet op de voorkant maar op de binnenkant of de achterkant van je kaart te zetten, je kan zelfs besluiten geen foto te gebruiken. Want met onze achtergronden, onze versieringen en tekstmogelijkheden maak je zelfs zonder foto een opvallend mooie (foto)kaart. De voorbeelden hieronder geven je een idee van de mogelijkheden. 

Speciale achtergronden

Speciaal voor kerst, en nieuwjaar hebben we een paar achtergronden gemaakt die zo mooi zijn dat je ze als bijna compleet kaartontwerp kan gebruiken. En dat is heel handig als je bijvoorbeeld een zakelijke kaart moet maken voor de feestdagen en daar geen passende foto voor hebt.

kerstkaart lichtjes en vaste tekst
Een lichtjesachtergrond en een vaste, kleurbare tekst zijn voldoende voor een mooie kaart. Bekijk ook de achterkant van de kaart even!

 

Vrolijke versieringen

Met een beetje creativiteit en onze speciale kerstversieringen kun je ook zonder foto een heel persoonlijke kaart maken. In dit voorbeeld zijn pinguïns, tekstballonnen en een glitterachtergrond gecombineerd.

Kerstkaart met pinguins

 

Nog een voorbeeld; een kaart zonder foto die er toch fotografisch uitziet met een houten wegwijzer en besneeuwde kerstbomen. Sfeervol toch?

Kerstkaart met wegwijzer en bomen

 

Aandacht voor je tekst

Je kan er ook voor kiezen een kaart te maken waarop je tekst alle aandacht krijgt. In dit voorbeeld is gekozen voor een kleurbare achtergrond in rood waardoor de woorden goed leesbaar zijn.

nieuwjaarskaart met alleen tekst

 

Een kaart zonder foto maken

Wil je een fotokaart zonder foto maken, dan kan je in de eerste stap, waarin gevraagd wordt om een foto in te sturen, kiezen voor begin meteen. In de volgende stap gooi je het lege fotokader weg en kies je een achtergrond. De rest wijst zich vanzelf. Of je klikt op een van de voorbeelden hierboven. Het spreekt voor zich dat je de tekst, de versieringen en de achtergronden nog kan aanpassen.

Zoals de voorbeelden laten zien is het helemaal niet moeilijk om opvallend mooie kerstkaarten te maken, zelfs niet als je geen foto wilt gebruiken.

Kerstkaarten met logo bedrijf

Op een zakelijke kerstkaart hoort natuurlijk ook het logo van je bedrijf. Maar hoe krijg je een logo op de kaart en waar moet je op letten? We laten met wat voorbeelden zien hoe je jouw bedrijfslogo op je kerstkaart (of nieuwjaarskaart nauurlijk) kan zetten.

Bestandsformaten

Een logo kan heel veel verschillende bestandsformaten hebben. Niet ieder formaat kan direct gebruikt worden om een kaart te maken. Gelukkig is het omzetten niet erg ingewikkeld, zelfs niet als je zelf geen software in huis hebt. Zoek in google op online eps to jpg of online ai to jpg en je vindt direct meerdere websites waar je afbeeldingen kan omzetten. Heb je wel software, dan hoef je het logo vaak alleen maar anders op te slaan of te exporteren.

.jpg is een bestandsformaat dat afbeeldingen comprimeert en dat is mooi want daardoor worden ze minder zwaar. Het is ook minder mooi omdat compressie ook kwaliteitsverlies betekent. Kies daarom voor zo min mogelijk compressie en een zo hoog mogelijke kwaliteit.

knop plaats logoEen .jpg bestand kan je met de knop > plaats extra foto op de kaart zetten.

 

 

jpg logo met achtergrondkleur Omdat een .jpg bestand heeft een achtergrondkleur heeft, kan je het niet vrijstaand op een kaart zetten. Dat hoeft natuurlijk helemaal geen probleem te zijn maar als je het vierkante blokje niet mooi vindt, kan je het camoufleren door er een vlakje in de zelfde kleur achter ter zetten. In het voorbeeld is een witte balk gebruikt om het witte vierkant achter het logo te verbergen.

 

voorbeeld kerstkaart met logo

 

Vrijstaande logo’s

Veel logo’s zijn ontworpen om vrijstaand te gebruiken, dat wil zeggen, zonder vaste achtergrondkleur. Is het logo bewaard als .jpg, dan wordt er automatisch een achtergrondkleur toegevoegd maar er zijn bestandsformaten waarbij die achtergrond transparant kan zijn. .gif en .png zijn zulke formaten. Omdat .gif bestanden meestal niet voldoende kwaliteit hebben, raden we je af om ze als vrijstaande afbeelding te gebruiken. .png’s zijn wel goed te gebruiken.

plaats vrijstaand logo op kerstkaart

 

Plaats met de knop een extra foto en kies het .png bestand van je logo. Voeg vervolgens teksten toe om je kaart af te maken.

 

kerstkaart met vrijstaand logo

 

Omdat je bij fotokaarten niet alleen op de voorkant van je kaart een foto kan zetten, maar ook op de binnenkant (bij vouwkaarten) en de achterkant, kun je er natuurlijk ook voor kiezen de logo daar te plaatsen. In het voorbeeld is een vrijstaande logo op een achtergrondkleur gezet.

 

 

vrijstaand logo op kerstkaart

 

Samenvattend

Logo’s zijn er in verschillende bestandsformaten die niet allemaal direct te gebruiken zijn. Je kan logo’s die opgeslagen zijn als .gif .jpg en als .png als foto insturen. .png bestanden kunnen vrijstaand gebruikt worden (als ze zo opgeslagen zijn). .jpg bestanden hebben een achtergrondkleur.

Heb je een logo in een ander bestandsformaat, dan kun je het omzetten. Dat kan ook online. Kom je er niet uit, neem dan contact met ons op; we helpen je graag.

Nog een laatste punt van aandacht: net als bij de foto’s is het handig een zo groot mogelijke versie van je logo te gebruiken. 2000 bij 2000 pixels is ideaal. Bewaar -als dat kan- je logo met een ruime marge rondom. Het maakt het je een stuk gemakkelijker om je logo te plaatsen.