Snelle levertijd * Scherpe prijzen * 100% tevredenheidsgarantie
Contact
Prijzen
Weblog
Levertijd
M E N U

Kerstkaarten maken met meer dan een foto

Een mooie foto is meestal voldoende voor een persoonlijke foto kerstkaart, maar het kan voorkomen dat je aan een foto niet genoeg hebt. Bijvoorbeeld omdat je geen foto hebt waar iedereen opstaat. Of omdat je wel een foto hebt, maar niet een waar iedereen goed opstaat. Of misschien omdat je een leuk idee hebt waarvoor je meerdere foto's nodig hebt. Bij fotokaarten ben je vrij om een of meer foto's te gebruiken. En dat kan op verschillende manieren.

Een of meer kleine foto's op een achtergrondfoto

In tijdschriften zie je dit vaak: een grote afbeelding met daaroverheen kleine foto's. De grote foto kan de hoofdfoto zijn, waarbij de kleine foto's details laten zien maar het kan ook andersom. De grote foto is dan een sfeerbepalende beeld en de foto erop is eigenlijk het onderwerp.

In dit voorbeeld is de winterse foto met de boom gecombineerd met een geslaagde portretfoto. Beide foto's hebben een eigen omlijsting. Bij het ontwerpen begin je met de foto op de achtergrond. In stap 2: foto en lijst kan je vervolgens met de knop voeg extra foto toe, extra foto's plaatsen.

fotokerstkaart met sfeervolle winterfoto gecombineerd met een een vrolijke portretfoto

Een voorbeeld om te laten zien hoe omlijstingen de kaart een heel andere uitstraling kunnen geven. Voor de ondergrondfoto hoeft je geen omlijsting te kiezen, een aflopende foto kan natuurlijk ook. Voor de extra foto is een rond kader gebruikt.

voorbeeld foto kerstkaart twee fotos
fotokerstkaart met kleine portretfoto met rond kader

In dit voorbeeld is eigenlijk maar een foto gebruikt maar van die foto zijn drie uitsnedes gecombineerd. De achtergrondfoto is sterk vergroot waardoor je wel de kleuren en patronen ziet maar niet de voorstelling, de twee extra foto's zijn beiden details uit de grote foto.
Laad eerst de ondergrondfoto en kies voor de extra foto's twee keer de zelfde foto. Kies het detail wat je gebruiken wilt met de vergroot, en uitsnede-knoppen rechts in beeld.

voorbeeld fotokaart kerstkaart
kerstkaart gemaakt met drie uitsnedes van dezelfde foto

voorbeeld abstracte achtergrond
In dit voorbeeld is de extra foto op een abstracte ondergrond geplaatst. Door de omlijsting lijkt hij er niet op te liggen maar wordt het een onderdeel van de ondergrond.

Meer dan een foto op je kerstkaart met collages

Een andere manier om bij fotokaarten een kerstkaart te maken met meer dan een foto zijn de collages. Je vindt ze in stap 2: foto en lijst in het menu links. Bij de collages staat de opmaak vast en kun je meerdere foto's netjes plaatsen.
In de voorbeeld kerstkaart die we gemaakt hebben zijn meerdere sfeerfoto's gecombineerd met een portretfoto tot een mooie kerstkaart.

voorbeeld fotokaart kerstkaart collage
collage met drie foto's

voorbeeld fotokaart kerst kaart collage
kerstkaart collage met portret en kerstrozen

Design kerstkaarten met meer dan een foto

Een derde manier om een kaart met meer dan een foto te maken is met een designkaart. Hierbij is in een vast ontwerp ruimte gemaakt voor meer foto's. De designkaarten vind je ook in stap 2: foto en lijst in het menu links in beeld.

voorbeeld fotokerstkaart design
design kerstkaart met vier foto's

Maak nu je kaarten

Contact
Prijzen
Weblog
Levertijd

Kerstkaarten van fotokaarten


  • origineel en heel persoonlijk
  • gemakkelijk zelf te maken
  • met de hand gecontroleerd
  • scherpe prijzen
  • met 100% tevredenheidsgarantie

Probeer het ook, maak je eigen kaart!

Kan ik je helpen?


Heb je een vraag of een opmerking. Heb je wat hulp nodig bij het maken van je kaart? Bel ons dan op 087 872 4910 We helpen je graag!

Veilig betalen
Veilig betalen op de manier die jou het beste uitkomt
Bij Fotokaarten.nl maak je sinds 2002 de mooiste kerstkaarten, uitnodigingen, geboortekaartjes, verhuiskaarten, trouwkaarten en jubileumkaarten met je eigen foto.
Algemene voorwaarden | Privacy
Fotokaarten BV
Leyenseweg 111D
3721BC Bilthoven
Ingeschreven bij de Kamer van
Koophandel Gooi- en Eemland
onder nr 32127625
We raken niet uitgekeken op kaarten! Volg ons voor tips, nieuws en aanbiedingen: