Een verrassingsfeestje, een afscheidsfeest, een babyshower of een jubileumfeest. Er zijn nogal wat gelegenheden waarbij iemand anders dan degene waarvoor het feest gegeven wordt, de uitnodigingskaart maakt. Ga jij een kaart maken voor iemand anders, let dan hierop:

Wie is de afzender?
Misschien maakt het helemaal niet uit: als de jubilaris, de jarige of zwangere weet dat het feest gegeven wordt, of als je de kaart in opdracht maakt, dan kun je de uitnodiging natuurlijk uit naam van die persoon sturen. Als het wel verschil maakt, bijvoorbeeld omdat je het feestje voor iemand anders organiseert, dan moet je dat in de tekst duidelijk maken. Zo blijft een verrassingsfeestje een verrassing en gaan gasten de jarige of de jubilaris niet lastig vallen met vragen waarop ze geen antwoord hebben. In het geval van een uitnodiging voor een verrassingsfeest kan het geen kwaad dit overduidelijk te vermelden op de kaart:

let op: oma weet van niets en dat willen we graag zo houden!

of

SURPRISE  PARTY  / HOU HET GEHEIM

Ook bij feestjes waar de persoon voor wie je het feestje geeft wel op de hoogte is van het feest (zoals bijvoorbeeld voor een baby shower) is het handig bij de contactgegevens duidelijk te maken wie mensen met vragen moeten benaderen.

fotokaarten uitnodiging feest voor oma

foto: dailyinvention cc

Niet twisten over humor
Een beetje zieken kan soms erg leuk zijn maar met humor moet je toch oppassen. Je wilt het feest niet verpesten voor het begonnen is. Twijfel je of de grap die je wilt maken goed overkomt, leg hem dan even voor aan iemand anders. En er is natuurlijk een verschil tussen wat mannen en vrouwen leuk vinden.

Een laatste advies: let erop welk adres je op onze site invult als afleveradres. Je let even niet op en de uitnodigingen voor de surprise party liggen bij oma op de mat!