Het 21 diner is vooral bij studentenverenigingen een traditie. Voor je 21e verjaardag nodig je vrienden van nu en van vroeger uit om te komen eten. Meestal wordt het diner gehouden bij je ouders thuis en verzorgen zij het eten. De gedachte erachter is dat de mensen die je tijdens je studie hebt leren kennen, kennismaken met je leven van voor je ging studeren. Na afloop ga je samen naar een plaats waar je vroeger graag kwam; je stamkroeg bijvoorbeeld.

uitnodiging 21 diner
Je zelfgemaakte uitnodiging voor een 21-diner

 

Hoewel het van oorsprong om een net diner met meerdere gangen gaat, hoeft dat natuurlijk helemaal niet. De nadruk ligt op het vieren van je oude en nieuwe vriendschappen. Is het bij de meer traditionele studentenverenigingen gebruikelijk het diner ongemengd (alleen mannen of alleen vrouwen), ook daar kan je vanaf wijken.

Wel een leuk idee: voeg een thema toe aan het diner. Kies een land of een periode en zet die op de uitnodiging. Vraag of je vrienden/ vriendinnen zich passend bij het thema willen kleden en kleed de ruimte waarin je gaat eten mooi aan. Veel plezier!

menukaart voor 21 diner
Een mooie en passende menukaart kun je natuurlijk ook gemakkelijk maken bij fotokaarten