Als je wel eens een kaart bij ons ontworpen hebt, weet je dat je heel veel mogelijkheden hebt om de voorkant van je kaart op te maken. Deze keer willen we het hebben over de ontwerpmogelijkheden die we hebben voor de achterkant of binnenkant van je kaart. Want er zijn bijzondere kaarten te maken met de mogelijkheden die we ook op de achterkant aanbieden. Een paar voorbeelden (die je trouwens kan gebruiken om je eigen kaart te ontwerpen)

Een cadeau-kaart

Maak van je kaart een cadeautje; maak een tegoedbon. Met de vink-boxjes kun je zelfs een bon naar keuze maken. Op het voorbeeld zijn losse tekstblokken gebruikt die ieder een eigen tekstkleur en lettertype en lettergrootte kunnen hebben om de tekst links en de bon rechts te scheiden.

fotokaarten kadobon
Spreekt het voorbeeld je aan? Gebruik het om een fotokaarten bon met je eigen foto te maken.

 

Een toegangs foto kaart

Veel fotokaarten zijn uitnodigingen. Met wat eenvoudige ingrepen maak je van een kaart die tegelijk ook een mooi toegangskaartjes is:

uitnodiging fotokaart
Een toegangskaartje voor een surprise-party

 

Het zelfde idee maar dan anders uitgewerkt: een toegangskaartje dat er door het lettertype en de kleur-achtergrond bewust een beetje ouderwets uitziet.

fotokaarten retro uitnodiging
Een retro-toegangskaartje voor een soireé dansante

 

De belangrijkste zaken op een rijtje:

Op een uitnodiging staat veel informatie: wie, wat, waar, wanneer en meestal nog meer. Met de plaatjes en een duidelijk gestructureerde tekst maak je er een leuke en duidelijke uitnodiging van.

fotokaarten uitnodiging voorbeeld
De achterkant van je uitnodiging met de belangrijkste informatie duidelijk gepresenteerd