Een geboortekaartje is voor veel mensen de eerste kennismaking met julie kindje en je weet wat ze van de eerste indruk zeggen… We hebben heel veel mogelijkheden om van je kaartje een opvallende eerste indruk te maken en al die mogelijkheden zijn met elkaar te combineren.

geboorte kaartje foto

Het geboortekaartje met foto en de uit losse letters opgebouwde naam

In dit kaartje zijn kleurvlakje (stap 3: labels en vlakken, het rechthoekige blauwe balkje) gecombineerd met losse letters om de naam van het kindje op de foto te zetten. Voor iedere letter is een ander lettertype gebruikt en dat levert een speels beeld op. Op de achterkant van dit voorbeeld is het zelfde idee toegepast. Natuurlijk zijn zowel de kleur van de tekstvlakjes, de kleur van de achterkant en de letters aan te passen. Voor de duidelijkheid: in stap 3 zet je met de knop: plaats extra tekstblok per letter een tekstblokje op de kaart.

tekst achterkant kaartje

Op de achterkant van de kaart kan je de tekst ook samenstellen uit verschillende letters en lettertypes.

geboortekaartje met foto en tekst in label

Een geboorte-kaartje waarop de naam in een labeltje staat, De kleur van het labeltje is gelijk aan de tweede kleur van de contourtekst. Het hartje bestaat eigenlijk uit twee hartjes in verschillende kleuren. Kijk ook even naar de mooie achterkant.

Wie zegt dat er op fotokaarten geboortekaarten een foto op de voorkant moet staan? In de voorbeelden hieronder is de hele voorkant gereserveerd voor de naam. Het kleurbare hart -in een iets andere kleur dan de achtergrond- omlijst de naam. Natuurlijk kan je zelf iedere kleurcombinatie die je maar wilt kiezen.

Geboorte kaartje met foto op achterkant

In het romantische en stijlvolle geboortekaartje voorbeeld hieronder is een sierlijke letter gecombineerd met een kalligrafische versiering op een tweekleurige achtergrond. Ook hier kan je iedere kleurcombinatie die je maar aanspreekt kiezen. Op de achterkant van de kaart staat een foto.

stijlvol geboortekaartje met foto op achterkant

Een stoer geboortekaartje met een foto en een stevige tekst waarbij twee teksten over elkaar gezet zijn om een soort 3d effect te bereiken.

stoer geboortekaartje met foto

Alle voorbeelden zijn te gebruiken om je eigen kaartje te ontwerpen. Klik op het voorbeeld, vervang de foto met een foto van je zelf en pas het ontwerp aan naar jouw wensen. Je maakt niet alleen mooie kaarten, het maken zelf is ook erg leuk om te doen!

Heb je een advies voor ons of een verzoek voor versieringen of effecten? Stuur ons een e-mail of laat een reactie achter op http://reacties.fotokaarten.nl/