Hoewel op de meeste kaarten die we drukken foto’s staan en de versieringen en de tekst er op onze site aan toegevoegd worden, zijn er mensen die een ontwerp maken in een programma als Photoshop en de daarmee gemaakte afbeelding opsturen. Daarbij gaat nogal eens wat mis. Het formaat van de afbeelding is bijvoorbeeld anders dan de kaart en daardoor vallen er stukjes van het ontwerp buiten beeld, of er is geen afloop waardoor bij het snijden delen weggesneden worden die niet verdwijnen mochten. Bij collages die buiten onze site gemaakt zijn kunnen we ook de losse foto’s niet bewerken waardoor die ene donkere foto donker blijft als de rest licht is. Tekst wordt vaak ook minder scherp dan de tekst die je op onze site kan toevoegen. Al met al raden we het niet aan om zo’n afbeelding te gebruiken. Wil je het per se toch doen, let dan op een paar dingen:

– maak een grote jpg afbeelding zonder compressie: denk aan 2000 bij 2000 pixels

– houd rekening met afloop: houd rondom een ruime marge

– maak geen ontwerp met een smal randje dat precies op de rand staat of waarbij het erg opvalt als de zijden niet gelijk gesneden zijn

– het formaat van onze ansichtkaarten is A6: 105 × 148  Afgerond is dat 10 bij 15 maar als je een afbeelding maakt moet je de precieze verhouding aanhouden.

Wil je een ontwerp maken met smalle randjes, zonder marge en heb je hele specifieke wensen wat betreft de kleuren (denk aan kleurprofielen), dan is het verstandiger om je kaarten bij een drukker te laten drukken. Natuurlijk drukken we graag je kaarten maar nog liever hebben we dat je tevreden bent met je kaarten.