Vorige jaar kwamen we tientallen kaarten tegen waarop mensen zichzelf in een kerststal hadden geplaatst. Het leverde grappige, mooie, sfeervolle en opvallende kaarten op (waarvan er een met een 18+ leeftijdsadvies). In een kerststal zijn Maria en het kindje onontbeerlijk, en ook Josef is eigenlijk onmisbaar. De drie koningen zijn een leuke toevoeging. De os en de ezel hebben de meeste mensen niet in huis en werden op de kaarten die wij zagen weggelaten of vervangen door pluche exemplaren, door honden en katten en een shetlandpony. Moet er nog meer familie op de kaart dan kunnen ze als herder figureren.     

Wil je de drie koningen Caspar, Balthasar en Melchior op de kaart zetten? Als je het goed wilt doen: Caspar, Melchior en Balthasar verschillen niet alleen van leeftijd (van jong tot oud) maar ook van oorsprong. Een van de drie komt uit Azië, een uit Afrika en de laatste uit Europa. En  de cadeaus die ze  meenamen waren goud, wierrook en mirre. 

Ga je ook een foto maken met jezelf, je kinderen of familie in een kerststal, zorg dan voor een statief. Als het even kan schakel je een bekende in om de foto te maken maar als die er niet is, kun je een spiegel achter de camera plaatsen zodat je ziet wat je fotografeert. 

Een bijzondere variant die we tegenkwamen: Patricia maakte een speelgoed kerststal van Playmobil en Lego en maakte daar een mooie foto van met de macro-instelling van haar camera.