Zelfgemaakte verhuiskaarten vinden we persoonlijk toch echt een stuk leuker dan een kaart uit het rek of zo’n kille post-adreswijziging. En voor de kosten hoef je het ook niet te laten want een prachtige verhuiskaart heb je al voor minder dan een €1,- per stuk.
Wil je geen herkenbare foto op de voorkant van je kaart, dan kan je bij fotokaarten natuurlijk ook een kaart maken. We hebben een paar voorbeeldkaarten gemaakt die zeker opvallen. Wil je nog een foto toevoegen, dan kan dat natuurlijk ook op de achterkant van je kaart.

Voorbeeld 1: een adreswijziging met een doolhof.

verhuiskaart foto doolhof
Een vouwkaart met op de voorkant een doolhof. Op de binnenkant kun je natuurlijk een foto zetten.

(het doolhof hebben we gemaakt op www.mazegenerator.net en dat is een stuk eenvoudiger dan zelf tekenen)

Voorbeeld2: een verhuiskaart met foto en qr-code
Over QR codes hebben we het eerder gehad, we vinden ze namelijk heel erg leuk. Scan je de code met je mobiele telefoon of webcam, dan krijg je extra informatie. Wat die informatie is, kan je zelf bedenken. Een routebeschrijving, een routekaart op Google maps (zoals in deze voorbeeldkaart) of een link naar je facebookpagina. De codes kan je online maken en als extra foto op een kaart zetten.
QR codes kan je op verschillende websites gratis maken, gewoon even googelen op maken qr code.

foto verhuiskaart met qr code
Fotokaart als verhuisbericht met qr code die verwijst naar een locatie op google maps

 

 

Voorbeeld3: een verhuiskaart met GPS-coördinaten.
Een GPS coördinaat is een plaats op de wereld. Heb je een navigatieapparaat, dan kan je zo’n getal invoeren en hoewel een gewoon adres waarschijnlijk gemakkelijker is, is zo’n mooi lang getal wel spannender.
De GPS coordinaten van een adres kun je vinden met Google maps: tik het adres is en klik met je rechter muisknop op het rode plaatspijltje. In het menu dat verschijnt kies je voor wat is hier. Een groen pijltje verschijnt. Klik je daarop, dan zie je de GPS-coördinaten.

verhuiskaart gps locatie
Verhuiskaart met gps locatie op de voorkant en een foto op de achterkant

De voorbeeldkaarten kan je natuurlijk gebruiken om je eigen kaarten mee te maken: gewoon door erop te klikken. Het ontwerp is daarna helemaal aan te passen.