In dit artikel hebben we 10 tips verzameld voor het plaatsen van tekst op je fotokerstkaart. 

Op de meeste kaarten die bij ons gemaakt worden staat een tekst. Een uitnodiging, een naam of een kerstgroet. Hoe zorg je ervoor dat die tekst onderdeel uitmaakt van je ontwerp? We hebben 10 manieren gevonden om foto en tekst te combineren. We hopen dat ze je inspireren tot een prachtig eigen ontwerp. 

1 een ‘gevonden’ tekst’

Soms kom je de tekst de je wilt gebruiken ergens tegen. In een etalage, op een reclamebord of als kop in de krant. Een mooie foto van de tekst vertelt alles.  

twee voorbeelden van gevonden teksten. Maak een foto in je eigen stad, dorp of straat voor een herkenbare en persoonlijke kaart.

gevonden kerstkaart
gevonden kerstkaart

 amber rhea CC
 

2 samen op de foto 

Nog persoonlijker dan een foto van een tekst is een foto van de tekst waar je zelf ook opstaat. Ga op zoek naar de tekst, ga er bijstaan en druk af. 

joyeuses fetes
ik wens je fijne feestdagen

ffrederic CC

3 laat zien wat je denkt

tekstballonnen en gedachtenwolkjes kent iedereen uit stripverhalen. Maak een foto van jezelf, de hond of je favoriete knuffelbeest en gebruik een tekstballon om je boodschap over te brengen. 

Je kan de tekstballon meefotograferen maar je kan hem natuurlijk op fotokaarten.nl toevoegen. 

 

4 doe als Bob

Heel lang geleden maakte Bob Dyan een videoclip waarin hij bordjes gebruikt met woorden uit de  tekst. Dat kan jij ook (en je hebt vast een beter handschrift). Schrijf je boodschap op een stuk karton en ga ermee op de foto. 

 

uit het ondertitelloze tijdperk
uit het ondertitelloze tijdperk

 

5 poseer als letter

Opvallend en leuk: fotografeer jezelf als letter. Als de tekst kort is, kun je met weinig mensen toe, is  je tekst langer of wil je met weinig mensen de tekst maken, dan moet je de letters apart fotograferen en in je ontwerp samenvoegen. Je kan dat natuurlijk ook in een fotobewerkingsprogramma doen. 

samen een S
samen een S

meer CC

Het kost even tijd maar dan heb je wel een opvallende fotokaart. Een variant die wat gemakkelijker is: zeg het met gebarentaal. 

 

6 spel je boodschap

Met scrabbelstenen of koelkastmagneten kan je een persoonlijke tekst schrijven. Denk ook na over de plaats waar je de letters plaatst. De koelkastmagneten kun je ook op je auto kleven, scrabbelstenen op een spelbord, een tafel, het gras of een willekeurige andere achtergrond.   

kerstkaart van dingetjes (niet eetbaar)
kerstkaart van dingetjes (niet eetbaar)

 

Gaetan Lee cc

7 handgeschreven

Ook bijzonder: maak een foto van je hand die een tekst schrijft. Handgeschreven en toch gedrukt! Door je handschrift wordt de kaart persoonlijk en door je hand wordt het een opvallende kaart. 

(en de uitleg op de achterkant)
(en de uitleg op de achterkant)

dickuhne CC

8 kras in hout, schrijf in sneeuw

Inkt is zo vorige eeuw. Schrijf je tekst in het zand, maak letters van kiezels of smarties of tandpasta. Alles kan (en het levert erg leuke kaarten op!).

warme boodschap
warme boodschap

 wolfsoul CC

 

9 maak een lettercollage 

Er zijn mensen die uit liefhebberij letters verzamelen. Van de foto’s die daarvan gemaakt zijn, kan je op deze website heel gemakkelijk een lettercollage maken. 

 

spellen met foto's
spellen met foto's

probeer het zelf

10 gebruik de mogelijkheden van onze site 

Op fotokaarten.nl kan je gemakkelijk een of meerdere teksten over je foto plaatsen. Je kan kiezen uit verschillende lettertypes die je ook nog kan aanpassen in grootte en kleur. Speel er mee!

een of meer teksten toevoegen op fotokaarten.nl
een of meer teksten toevoegen op fotokaarten.nl