We helpen je op weg om een leuk kinderfeestje te organiseren voor jongens. Leeftijd: 4 t/m 10. Veel jongens zijn helemaal gek van dinosaurussen en je kunt er ook nog heel veel van leren. Hier geven we je wat tips, wie weet kun je ook een stoer feestje organiseren!

TIP 1: Inspiratie voor leuke dinokaarten

Fotokaarten_Dino_dinosaurus_thema_kinderfeestje_leuk_activiteit

Klik hier om deze dino “RAWR” kaart te maken.

Een echt origineel kaartje heb je zo voor elkaar. Je begint met een leuke foto van de jarige Job. Je kunt kiezen voor een ansichtkaartje of vouwkaarten in verschillende formaten. Plak zoveel dino’s op je kaart als je zelf wilt. Je kunt een leuk spreekwolkje bij z’n hoofd zetten, of een rijtje dino’s achter elkaar zetten. Wil je ze allemaal tegelijk erop? Geen probleem.

Je kunt ook gewoon beginnen met een voorbeeldkaart, bijvoorbeeld deze!


Dino verjaardagskaart_jongens_feestjes_

Klik hier om deze dino kaart te maken.

TIP 2:  Leuke activiteiten voor je kinderfeestjes

Fotokaarten tips voor kinderfeestjes thema dinosaurus

Naturalis

Naturalis is met uitstek de plek om de kinderen mee naartoe te nemen. Tijdens een rondleiding door het museum kom je van alles te weten over het indrukwekkende tijdperk der dinosauriërs. Je ziet o.a. het skelet van de grootste dinosauriër dat in Nederland te zien is en een vliegend reptiel met een spanwijdte van bijna zes meter.

GaiaZOO

GaiaZOO in Limburg is in het bezit van het grootste indoor Dino Speelpark van Europa. In de JungleTour kunnen de kinderen klimmen en klauteren over spannende touwbruggen, een nettenwoud en hoge klimtorens omringt door levensechte dinosaurussen.

Leuke activiteit voor kinderen thema dino's. Fotokaarten helpt je met kinderfeestjes.

Photobooth

Maak een photobooth van een groot stuk spaanplaat of karton en verf hier een stoere dinosaurus op. Snijd er een gat uit, bijvoorbeeld uit de kop van de dinosaurus, zodat de kinderen er hun hoofd door kunnen steken. Heel leuk om foto’s van te maken! Deze zou je dan uit kunnen printen of laten ontwikkelen om aan de kinderen mee te geven.

 

Tip 3: Dino kadootjes

Fotokaarten_leuk_kadopapier_kinderfeestje_stoer_thema_dino

Gratis kadopapier downloaden

Heb je een printer? Dan kun je hier leuk dino kadopapier uitprinten.

Voor PC gebruikers:
Klik op de bovenstaande foto, zodat hij groot in een nieuw tabblad verschijnt. Door op de rechtermuisknop te klikken, bewaar het plaatje op je computer en print hem uit.
Voor Mac gebruikers:
Klike op de bovenstaande foto, zodat hij groot in een nieuw tabblad verschijnt. Klik op ‘CTRL’ en kies voor bewaar deze afbeelding. Zo kun je hem op je computer weer terugvinden en uitprinten.

Kleine kadootjes voor kinderen met een dinosaurusfeestje. Fotokaarten helpt je op weg.

Kleine kadootjes voor kinderen

Een leuk weggevertje voor kinderen als ze naar huis gaan hoeven niet veel te kosten. Voor een paar euro heb je een leuk aandenken aan het feestje. Bijvoorbeeld speelgoed dino’s of een dino ei die ze zelf uit kunnen laten komen door het ei in water te leggen, er komt dan een kleine dinosaurus uit! Een ander leuk idee is een houten 3D puzzel, daar zijn ze even zoet mee.

 

1: Speelgoed dino’s van 25 cm bij de grote speelgoedwinkel.

2: Een speelgoedei die groeit.

3: Een 3D puzzel van hout.

TIP 4: Versiering om de sfeer compleet te maken!

Gratis slinger printen Gratis_slinger2_printen_dinosaurus_feestje_kinderen_fotokaarten_web  Gratis slingers voor kinderfeestje uitprinten thema dinosaurus

Dinoslingers

Teken op papier één of een paar dino’s, of print ze uit van internet. Knip hier daarna  driehoeken uit. Of knip de dino’s uit gekleurd papier en prik hier gaatjes in. Rijg er een touw tussen, en hang ze op. Heel simpel maak je zo zelfgemaakte dino slingers.

Voor PC gebruikers:
Klik op de bovenstaande foto, zodat hij groot in een nieuw tabblad verschijnt. Door op de rechtermuisknop te klikken, bewaar het plaatje op je computer en print hem uit.
Voor Mac gebruikers:
Klike op de bovenstaande foto, zodat hij groot in een nieuw tabblad verschijnt. Klik op ‘CTRL’ en kies voor bewaar deze afbeelding. Zo kun je hem op je computer weer terugvinden en uitprinten.

Dinosaurus_thema_kinderfeestje_Fotokaarten_tips_kinderen_web

De Eettafel

Koop kleine dino poppetjes en verspreid deze over de eettafel. Maak feesthoedjes met stekels en een mond vol scherpe tanden.
 www.partyrama.nl  biedt een groot aanbod van leuke dino versieringen, waaronder bekertjes, bordjes, servetten, puzzels, feestdozen (om een cadeautje in te doen) en taartkaarsen. Ook vind je hier plastic dino poppetjes voor een prikje.

Kamerversiering voor een dinofeestje.

Planten

Haal je planten en varens uit de vensterbank en verspreid ze over de woonkamer (of keuken). Je kan ze ook van de buurvrouw lenen, vooral van die tropische, hoge planten waardoor je de ruimte al snel een oerwoud uitstraling geeft.

Tip: Kijk bij Ikea voor mooie grote planten en sla er wat in.

Oerwoudgeluiden_fotokaarten_kinderfeestje_tips_leuk_dino

Oerwouden geluiden

Creëer een spannende sfeer en zet heel simpel een cd of playlist op met oerwoud geluiden. * Klik op de foto om naar de video met oer geluiden te gaan!

TIP 5: Leuke spelletjes of activiteiten

Dino kadootjes opgraven. Spelletje voor kinderfeestje met thema.

Graaf je kadootje op

Neem een emmer en vul deze met zand.

Verstop hier iets leuks in.

– Maak het extra belonend door hier al gelijk het cadeautje in te begraven die de kinderen uiteindelijk mee naar huis mogen nemen.)

– of koekjes (in plastic verpakking natuurlijk!)

Je kunt ook gewoon een opgraafkit kopen (te koop op bol.com onder de naam Ses Dino’s opgraven). In elke versie zitten andere dinobotten en schedels verstopt. Kinderen leren zo ook nog eens heel veel over de soort dino die erin zit.