Dit jaar zullen er in Nederland weer 75000 stellen trouwen. Gemiddeld dus zo’n 205 per dag. Gemiddeld, want huwelijken zijn niet gelijkmatig over het jaar verdeeld. Rond de zomer is de populairste tijd om te trouwen met september als populairste maand, gevolgd door mei en juni. De schoolvakanties (half juli -half augustus) zijn minder geliefd, net als de wintermaanden.

De meest gekozen dag is de vrijdag, behalve als die, zoals dit jaar in augustus, de 13e dag van de maand is. Bijna de helft van alle huwelijken wordt op vrijdag gesloten. De minst populaire dag is zondag. Maandag is de minst gekozen weekdag.

Bijzondere data in 2010:
10 oktober = 10 –  10 – ’10
20 oktober = 20 – 10 – 2010
en 8 september = 8-  9- ’10

Ga je uitnodigingen maken, zorg er dan voor dat je ze op tijd kan versturen. vier tot zes weken voor de datum is gebruikelijk. Valt de datum in een vakantie of in een drukke periode, dan kun je de aankondiging iets eerder doen. Als je de uitnodigingen bij ons maakt, worden ze de dag nadat je betaalt hebt gedrukt. In de regel heb je ze in drie werkdagen in huis. Als je vooraf zeker wilt zijn dat je ontwerp er ook in druk goed uitziet, kan je voor een klein bedrag een proefkaart laten maken.