Is je zoon of dochter binnenkort jarig en wil je een mooie uitnodiging maken, dan helpen we je graag met wat praktische tips op weg. Een andere keer gaan we in op het maken van een mooi ontwerp, dit artikel gaat over praktische kant van de uitnodiging.

Niets vergeten

Een feestje begint met een mooie uitnodiging. Vanaf het moment dat de kaart op de bus gaat, is het feestje al een klein beetje begonnen: nog een paar nachtjes en dan… Maar een uitnodiging heeft  natuurlijk ook een doel. Wat moet je op de uitnodiging niet vergeten

1: de naam van de jarige 

Een voornaam is meestal wel voldoende (zeker als je een foto van je kind op de kaart zet) maar de achternaam kan geen kwaad. 

2: wanneer 

Een datum, liefst met de dag erbij 

woensdag 21 oktober

Vertel hoe laat het feestje begint, en hoe laat het afgelopen is. Moet je ergens op tijd zijn, zeg dat dan: 

kom op tijd, want we gaan om half twee weg

Is het begin of het einde van het feestje rond een maaltijd, maak dan duidelijk of de kinderen blijven eten of juist niet. Nog iets belangrijks: hoe komen kinderen op de plaats van het feestje?

we gaan direct uit school, neem je fiets mee

of 

je bent vanaf half twee welkom bij mij thuis

en, worden ze thuisgebracht of moeten ze opgehaald worden

je kan om half acht weer opgehaald worden   

 

3: we gaan…

Ga je schilderen, een boswandeling maken of in bomen klimmen, dan is dat misschien handig om dat te vertellen. Wil je het een verrassing laten, zeg dan bijvoorbeeld dat ze stevige schoenen en een jas, of kleren die vies mogen worden moeten meenemen. Als je naar het zwembad gaat,, zal je de verrassing helaas een beetje moeten weggeven.  

4: kom je (of kom je niet)?

Het is handig als je weet of iedereen komt. Vraag ernaar: 

laat je me weten of je erbij bent? 

Is het belangrijk voor een reservering om het vooraf te weten, dan is dat goed om te vertellen

kun je me uiterlijk donderdag laten weten of je ook komt? 

 5: contact

Telefoonnummers (liefst ook mobiel) en een e—mailadres zijn handig voor vragen, maar minstens zo belangrijk is het woonadres. Niet vergeten dus.  

6: cadeau’s

Bij een feestje horen cadeau’s. Wil je voorkomen dat je de dag na het feestje spullen op Marktplaats moet zetten, dan kan je op de kaart zetten dat er een wenslijstje is.

Bram heeft een verlanglijstje 

Spaart je kind voor iets groots (zeker bij wat oudere kinderen komt dat vaker voor) dan kan je ook om een bijdrage vragen

cadeautip: ik spaar voor eenlaptop. 

Volgende keer: een mooie kaart, zo maak je die