Vandaag, 1 oktober gaat het hoge tarief van de btw waar ook fotokaarten onder vallen van 19 naar 21% Veel bedrijven laten hun klanten de btw verhoging betalen door de prijzen te verhogen. Bij Fotokaarten hebben we besloten dat niet te doen. Waarom niet?

Omdat de btw verhoging ingevoerd is om te bezuinigen en dat vinden we een slechte reden. Bezuinigen betekent dat je minder uitgeeft.

Omdat je door 2 procent extra btw lelijke prijzen krijgt. Een setje van 10 ansichtkaarten kost bij ons al 10 jaar 9,95 inclusief btw. Door de verhoging zou de prijs €10,12 worden. Dat is een prijs die je alleen in de catalogus van een onderdelenwinkel tegenkomt.

Omdat de prijzen van bijna alle andere goederen omhoog gaan (en uw salaris komend jaar waarschijnlijk juist niet) let u waarschijnlijk extra op de uitgaven. Misschien twijfelt u of u het feestje laat doorgaan, of u het groot of toch wat minder viert. Het is maar 2% extra maar het kan net het zetje zijn waarmee we elkaar nog dieper de crisis in duwen. Daar willen wij niet aan meewerken.

Daarom: geen btw prijsverhogingen bij Fotokaarten