Nieuwe collectie communie kaarten tips en ideetjes lentefeest

 Wat is communie?
 Communie is een katholiek traditie die met elkaar gevierd wordt in de kerk. Een bijzondere gebeurtenis voor kinderen om kennis te maken met het geloof en de Heer! Rond zeven jaar ontvangen kinderen de Eerste Communie. Tijdens de mis ontvangen kinderen een hostie in de katholieke kerk en witbrood of matze in de protestantse kerk en wijn.
Het woord hostie komt van het Latijnse ‘hostia’, dat offer betekent. De hostie staat symbool voor het lichaam van Christus. Want Hij heeft zich geofferd voor de mensheid door te sterven aan het kruis. Rond het twaalfde levensjaar wordt soms ook de Plechtige Communie gevierd, waarbij het kind de kracht van de Heilige Geest ontvangt om zo zichzelf te kunnen beleiden.
Hierdoor wordt de band met Christus en de Heilige Geest dieper.

Wanneer wordt communie gevierd?

wanneer wordt communie gevierd 2016 tips feest engeltjes.De Eerste Heilige Communie wordt traditioneel gevierd op het hoogfeest van Sacramentsdag. In Nederland is dat twee weken na Pinksteren (15 mei 2016). Over het algemeen wordt rond oktober via kerkbladen al bekend gemaakt wanneer de Eerste Heilige Communie zal plaats vinden. De vieringen vinden meestal plaats in de periode van april tot juni.

 

Hoe wordt communie gevierd?

partytent idee fotokaarten tips communie web
Foto links door: http://www.jasminephotography.co.uk/ Foto rechts door: www.buzzfeed.com
Communie wordt door gezinnen verschillend gevierd, het is maar net hoe groots je uit wilt pakken, of liever van een intieme knusse groep houdt.
De ochtend:
De dag begint in de kerk. Daar gaat het kind voor het eerst ter communie.
Tussen de middag:
Sommige mensen houden een kleine receptie bijvoorbeeld op school voor de families.
Middag:
Vaak wordt aansluitend feest gevierd. Sommige mensen vieren het groots buitenshuis door het huren van een feestzaal en catering. Anderen nodigen familie, vrienden (van de kerk) thuis uit om gezellig te eten.

wijze uil heeft communie feest tips fotokaarten


Tot 1910 is het gebruikelijk geweest dat jongens en meisjes op hun twaalfde hun Eerste Heilige Communie deden. Paus Pius X Vervroegde de leeftijd in het decreet.

Tip 1: Maak een leuke communie uitnodiging met foto!

Communie rozen vintage kader eerste communie meisjeskaart

Het is erg leuk om je voor de communie uitnodiging op je allerbest op de foto te laten zetten door een professionele fotograaf! Maar je kunt natuurlijk ook zelf een fotoshoot organiseren waarbij je ouders of iemand die handig is met een camera vraagt een reportage te maken. En zelfs met een goede smartphone camera kom je tegenwoordig ook al een heel eind.
Maak deze rozenkaart hier.

 

Tip 2: Meerdere foto’s op je kaartje

communie kaart uitnodiging met foto tips leuk

 Je kunt ook meerdere foto’s kwijt bij Fotokaarten. We hebben hiervoor kant-en-klare sjablonen maar je kunt ook simpelweg een extra foto uploaden  bij je ontwerp. Je kunt zo zien of je er een leuke fotocollage van kunt maken. Foto’s verwijderen is ook met 1 klik op de prullenbak knop gedaan.

 

Maak deze lila communiekaart met 3 foto’s.

Tip 3: Verander de kleuren van je kaart.

Verschillende achtergronden voor communie kaarten
Uiteraard wil je een stijlvolle kaart die aansluit bij je eigen stijl. Ook als je één van onze kant-en-klare voorbeelden kiest kun je deze nog verder aanpassen. Bij de bedankt letters die je hierboven ziet kun je bijvoorbeeld de kleuren instellen. Ook door de de achtergrond te wisselen geef je je kaart meteen een compleet andere look. De opties zijn eindeloos!

 

Tip 4: Maak de beste foto’s. 

Fotoshoot_communie_tips_web

Een goede foto is het halve werk, daarom hebben we hier wat tips om het beste uit je foto shoot te halen.
Goede sfeer
Ineens voor de camera staan, daar kun je wel een beetje verlegen van worden. Laat daarom je kind ontspannen en laat hem of haar aan iets leuks denken, geef hem of haar een complimentje, dan verdwijnen de eventuele zenuwen vanzelf. Ook helpt het om ‘het model’ iets vast te laten houden, zodat ze niet onwennig met lege handen staan.
Locatie
Licht is erg belangrijk als je niet zo’n professionele camera hebt. Buiten heb je snel al veel beter licht, wat er voor zorgt dat ruis (die bij te weinig licht ontstaat) niet te zien is. Fotografeer ook niet binnen met een avondlamp, want dan krijg je al snel een gele gloed. Als een kind nogal beweeglijk is, krijg je buiten ook betere foto’s. Teveel zon kan ook weer voor over belichtig en scherpe schaduwen zorgen, dus einde van de middag is vaak een populair tijdstip van fotografen.
Aantal foto’s
Neem lekker veel foto’s zodat je er een heleboel hebt om uit te kiezen!
Fotoshoot_communie_neutrale_achtergrond_tips_web
Achtergrond
Zoek een mooie plek op om foto’s te maken. Dit kan bijvoorbeeld een parkje in de buurt zijn, een mooi natuurgebied, een muur in een hippe kleur. Een rustige neutrale achtergrond doet het goed, omdat je daar leuke tekst op kunt zetten. (zie vb) We hebben hartjes clipart die je bij je foto kunt plaatsen! Je kunt je kind iets leuks laten vasthouden, zoals een bloemetje, een ballon (in een hartvorm).
Fotoshoot_communie_poses_tips_webPoses
Het kan ook helpen om vooraf al wat poses te bedenken voor als je kind niet weet wat hij of zij moet doen. Verzamel wat ideetjes op Pinterest, daar kun je heel veel vinden.  Wat dacht je van springend of van bovenaf?

Fotoshoot communie tips versiering zeepbellen glitters sterren

Foto 1 en 3: www.chubbycheekphotography.com Foto 2: Glitterjurk van www.watters.com
Leuke versiering
Knip grote sterren of harten  uit gekleurd papier en leg ze op de grond. Laat je kind op de grond zitten en maak een foto van bovenaf. Wist je dat we ook sterren en zeepbellen bij Fotokaarten hebben? Je kunt ze dus ook op andere foto’s gebruiken als je al een leuke foto in gedachten hebt.

 

Tip 5: voor de tekst op je communie kaart

communie gedicht idee Gelovige gedichtjes.

Welke tekst zet je op de kaart?

De tekst van de uitnodiging zelf is meestal simpel. Hier wat ideeën:
“Kom je op mijn eerste Communie?”
“Eerste Heilige Communie (naam)”
“Ik doe mijn eerste communie, kom je ook?”
Op de binnenkant of achterkant van de kaart kunt je als je wilt een gedichtje of bijbelse spreuk zetten die je aanspreekt.
Kijk voor de zekerheid na of je al deze gegevens op de kaartjes hebt staan:Datum, aanvang tijd, kerk en adres. Herhaal dit voor het feest thuis.Als je vraagt of mensen laten weten of ze kunnen komen, kun je een betere inschatting maken voor de hapjes en drankjes. Vermeldt daarom ook je contactgegevens. Optioneel kun je een kadotip toevoegen met een spaarvarkentje of een envelopje.

gedichten ideetjes

Wat ook een een leuk idee kan zijn. We hebben diverse labels die je op je kaart kunt zetten. Dat geeft een mooi plekje voor een inspirerende (bijbel) tekst of een leuk gedicht.

 

Tip 6: Versier je communiekaart

clipart ideetjes

We hebben allerlei leuke versieringen waarmee je je kaart opleukt. Je kunt ze op de foto zelf plakken, maar ook op de achtergrond of aan de binnenzijde van je kaart. Veel versiering is te veranderen van kleur, dus het past altijd bij je fotokaart!

 

Tip 7: Een bedankkaart als aandenken

communie_bedank_kaart_lentefeest_bedankt_tips_fotokaarten_web

Een leuke traditie is om als het feestje is afgelopen iedereen een bedankkaartje te geven. Ook die kun je heel goed bij fotokaarten.nl maken! Hier zie je een paar voorbeelden.
Een leuke foto en een tekst als “Bedankt dat je bij eerste mijn communie was!” is al en heel leuk aandenken. Veel mensen geven het kaartje aan het einde van het feest. Je kunt de kaarten tegelijk met je uitnodigingskaarten bestellen, dan kun je het direct meegeven en hoef je het niet op te sturen.

Maak deze leuke bedank kaart met kleurbare letters.

Tip 8 : Communie kadootjes

cadeau ideetjes voor communie lentefeest rozenkrans geld fiets horloge

Op zoek naar een leuk kadootje? Hier is de top 4 populaire kadootjes voor communie:
1. Een horloge
2. Geld
3. Een rozenkrans
4. Een fiets.

 

Heel veel plezier met de voorbereiding voor Communie en graag tot ziens bij Fotokaarten.