Bij Fotokaarten zien we veel baby-foto’s. Op geboortekaartjes, op uitnodigingen voor geboortefeestjes, verjaardagskaarten en op kerstkaarten, er is waarschijnlijk geen periode in je leven waarin je vaker gefotografeerd wordt, dan in de eerste maanden van je leven. Logisch als je ziet hoeveel kinderen veranderen in hun eerste levensjaar (en babies zijn natuurlijk erg leuk om naar te kijken). 

Een paar tips voor geslaagde foto’s van jouw baby: 

Zorg ervoor dat je een camera bij de hand hebt, dat er batterijen inzitten die opgeladen zijn (of dat je volle reservebatterijen bij je hebt) en dat er voldoende ruimte is op de geheugenkaart. Zo mis je het moment niet. 

Gebruik liever geen harde flits en zeker niet direct van voren. Je krijgt er meestal niet zulke mooie foto’s door en babies hebben een hekel aan het licht. Moet je toch flitsen, voorkom dan rode ogen door de kamer voldoende te verlichten.     

Varieer de hoek waaronder je fotografeert. Zoom eens in als dat met je camera mogelijk is of maak een opname van een detail (vingertjes of voetjes). 

Maak je de foto alleen, zorg er dan voor dat je kindje niet kan vallen. Leg  het op een veilige plek zodat jij je handen vrij hebt voor de foto. Heb je iemand die je kan helpen, dan kan die de baby vasthouden. 

En de laatste tip: maak veel foto’s. Ze kosten niets zolang je ze niet allemaal afdrukt. Als je ze na een jaar terugziet zal je zien hoeveel je kindje veranderd is.