De afgelopen maanden is er heel hard gewerkt aan een nieuwe kaartenmaker, zeg maar: het gereedschap om je kaarten te ontwerpen. Vragen van klanten (ik zou graag…) en eigen wensen waren de aanleiding om een nieuwe versie te bouwen en vandaag is hij af! We zijn heel erg trots op, zeker omdat veel mogelijkheden die je bij ons hebt, echt alleen bij Fotokaarten bestaan. We komen er zo op terug. We hebben er trouwens op gelet dat het ondanks alle extra mogelijkheden nog steeds  heel erg eenvoudig is om een kaart te maken. 

Beginscherm

Het eerst dat opvalt is het beginscherm waarop je direct je eigen foto terugziet. Nieuw is de vraag om te kiezen tussen ansichtkaarten of luxe dubbele kaarten. Je kan later altijd wisselen, maar uit ervaring weten we dat het is handig meteen het juiste goede formaat te gebruiken bij een ontwerp. 

kies voor ansichtkaart of dubbele kaart
kies voor ansichtkaart of dubbele kaart

Als je het formaat gekozen hebt, kan je direct aan de slag met een eigen ontwerp, maar je kan er ook voor kiezen een voorbeeld te gebruiken. Zo heb je snel een basis voor je eigen kaart. Natuurlijk kan je zo’n voorbeeld vervolgens helemaal naar je eigen wensen aanpassen. Van alle soorten kaarten die je kan maken (uitnodigingen, jubileumkaarten, huwelijkskaarten, verhuiskaarten en kerstkaarten) hebben we een paar voorbeelden gemaakt en er volgen snel meer. 

begin met een eigen ontwerp of gebruik eeen voorbeeld als basis voor je kaart
begin met een eigen ontwerp of gebruik eeen voorbeeld als basis voor je kaart

Kies je een voorbeeld (heel eenvoudig, door er op te klikken), dan zie je jouw foto in het gekozen ontwerp. Zoals al gezegd, je kan daarna alles aanpassen. 

een voorbeeld met daarin de foto die je ingestuurd hebt
een voorbeeld met daarin de foto die je ingestuurd hebt

In sommige voorbeelden zijn meerdere foto’s gebruikt. Je wilt daar natuurlijk foto’s van jezelf gebruiken, maar in  het voorbeeld gebruiken we een foto van Floppie, onze hond. Je kan die gewoon vervangen (of weggooien). 

Meerdere teksten

Nog een grote verandering: je kon eerder al meerdere foto’s gebruiken om een kaart te maken. Een fantastische optie (die je trouwens bij andere kaartensites niet vaak tegenkomt) om bijvoorbeeld  collage’s, sfeerimpressies of voor-en-na kaarten te maken. Vanaf nu is het ook mogelijk meerdere teksten te gebruiken. Iedere tekst kan je helemaal naar wens opmaken: een eigen lettertype, grootte en kleur, met of zonder schaduw. Alle vrijheid dus om de kaart precies zo te maken als je in je hoofd hebt.   

nieuw:gebruik meerdere tekstblokken met ieder hun eigen opmaak (kleur, lettertype, grootte)
nieuw:gebruik meerdere tekstblokken met ieder hun eigen opmaak (kleur, lettertype, grootte)

Ook op de achterkant van je kaart kan je meerdere tekstblokken en meerdere foto’s gebruiken. En dat geldt ook voor de binnenkant van de dubbele kaarten.  

ook op de achterkant: meeerdere foto's en teksten
ook op de achterkant: meeerdere foto's en teksten

Kleuren en patronen 

In stap 2: kies een omlijsting voor je foto vind je een nieuwe categorie waarbij je zelf de kleur kan bepalen van achtergrondpatronen. Handig als je de kleur van je foto wilt laten terugkomen. Speel er eens mee!

deze achtergronden kan je zelf een kleur naar keuze geven