Gouden bruidspaar dansen feest kaarten

Een jubileum is een perfect moment om goed gevierd te worden.

Ben je op zoek naar leuke tips om een huwelijksjubileum te gaan organiseren en vieren? Lees dan hier rustig verder en dan slaag je zeker voor allerlei leuke huwelijksjubileum tips. We hebben huwelijksjubileum gedichten, versiering voor je huwelijksjubileum kaarten.

Wanneer wordt een jubileum vaak gevierd?
Bij heel erg veel jaren! Wist je dat er zelfs allerlei namen voor zijn? Het is wel grappig om te weten, dus we hebben ze hier voor je op een rijtje gezet:
papier – 1 jaar getrouwd
katoen – 2 jaar getrouwd
leer – 3 jaar getrouwd
hout – 5 jaar getrouwd
blik – 6,5 jaar getrouwd
tin – 10 jaar getrouwd
koper – 12,5 jaar getrouwd
kristal – 15 jaar getrouwd
porselein – 20 jaar getrouwd
zilver – 25 jaar getrouwd
parel – 30 jaar getrouwd
koraal – 35 jaar getrouwd
robijn – 40 jaar getrouwd
saffier – 45 jaar getrouwd
goud – 50 jaar getrouwd
smaragd – 55 jaar getrouwd
diamant – 60 jaar getrouwd
platina – 70 jaar getrouwd
rhodium – 75 jaar getrouwd

 

Tip 1: Plaats een oude en nieuwe foto op je fotokaart

Jubileum feest tips voor kaarten goud confetti

 

Je kunt eenvoudig meerdere foto’s plaatsen op een kaart, zoals je hierboven kunt zien. Je zou een oude foto op kunnen zoeken en die samen met een foto van nu op de kaart kunnen zetten! Erg leuk voor familie die zo kunnen zien hoe jullie er jaren geleden eruit zagen. Maar ook leuk om opa en oma mee te verrassen. Misschien heeft iemand van de familie nog wel een oude foto liggen…waar zij niets vanaf weten.

 

Tip 2: Neem goede foto’s!

Jubileum 25jaar bloesem harten fotolijst

Maak goede foto’s door een plek te kiezen met mooi licht.
Let op de volgende dingen:
  • Zorg dat de foto groot genoeg is. Met elke digitale camera of goede smartphone kun je al heel goede foto’s maken, maar zorg ervoor dat je deze in de grote, oorspronkelijke afmeting op je computer opslaat voor je ze upload in ons kaartontwerpprogramma.
  • De foto ziet er beter uit als hij scherp en helder is. Maak een foto in goed licht zodat je die problemen al verslaat.
  • Als je foto te gelig / rood is, doordat je binnen de foto hebt genomen, kun je hem ook zwart, wit maken. Probleem opgelost!

Tip 3: Plaats een leuk gedichtje Gedicht ideeen tips lief waardevol jubileum

Je kunt een leuk gedichtje aan de binnenzijde van de kaart plaatsen. Misschien een stukje van een favoriet nummer, een speciaal gedicht wat herinneringen oproept of… als je even zonder ideeën zit, iets vinden op het internet. We hebben hier wat voorbeelden voor je, die je kunt gebruiken!

Gedicht liefde jubileum inspiratie tips Gedichtj_inspiratie_jubileum_liefde_hart_delen_web

Gedicht huwelijk verliefd idee tips

 

 

 

 

 

Tip 4: Varieer met achtergronden en kleuren

Instagram_jubileum_achtergrondenkeuze_web

Je kaart kan een hele andere uitstraling krijgen zodra je de kleuren aanpast en de achtergrond. Dus ga je door de voorbeelden en zie je wel een leuke kaart maar denk je: ‘leuke kaart, maar ik hou niet zo van die kleur’ klik dan niet meteen verder, maar probeer eens wat andere achtergronden uit. De labels die je hierboven ziet, zijn ook te veranderen van kleur, dus dat geeft ook een andere look. Wil je de kaart even bewaren, zodat je er later verder mee kunt gaan, dan is dat geen probleem. Als je je email adres invult op de laatste pagina, krijg je automatisch een mailtje waarin een link staat naar jouw ontwerp. Handig!

Tip 5: Geef de kaart een vintage sfeertje.

Jubileum_aquarel_achtergrond_vintage_2_fotos_web

Het ligt er aan voor wie je de kaart precies maakt, maar als het een ouder echtpaar is, vinden ze het vast leuk als je een kaart maakt die uit hun tijd lijkt te komen. We hebben diverse fotokaders die er uit zien alsof ze uit een oud plakboek komen. Met een lettertype zoals hierboven gebruikt is, geef je het ook al een chique tintje.

 

Tip 6: Goede voorbereiding voordat je besteld

Jubileum uitnodiging met foto zwart wit harten

 

 

Goede voorbereiding scheelt een hoop.

  • Als je al wat dingen uitgeprobeerd hebt en je kaartje hebt besteld, kun je een proefkaartje bestellen, om te zien of alles precies klopt zoals je wilt.
  • Maak een lijst van alle mensen die je uit wilt nodigen. Zo heb je een goed overzicht van de hoeveelheid kaarten die je gaat bestellen. Maar ook of je misschien 2 varianten moet bestellen voor familie en vrienden.
  • Ga naar de website om de prijzen te zien, zo kun je er rekening mee houden in je budget voor het feest. Wist je dat Fotokaarten al 12 jaar dezelfde prijs hanteert?
  • Kijk welk formaat kaart het beste past bij jouw foto en eventueel budget. De formaten kun je hier bekijken: onze prijslijst Tijdens het ontwerpen kun je zelf wisselen tussen de formaten, dat is handig!

 

Tip 7: Versier je kaarten

Jubileumkaart 50jaar samen sterretjes ballonnen

Je kunt je kaarten op veel verschillende manieren versieren.
In dit voorbeeld hebben we geen fotolijstje gebruikt, maar de foto groot kaartvullend gemaakt. Deze manier leent zich goed om losse versiering toe te voegen, zoals; slingers, ballonnen, taart, confetti of een vrolijk effect, waardoor je nog veel van je mooie foto ziet, zoals de losse sterretjes.
Je kunt het zelf zo gek of leuk maken als je zelf wilt.
Wil je je kaart alleen functioneel versieren? Neem dan een kijkje bij de labels, die je goed onder je tekst kunt plaatsen…Zo wordt je tekst beter leesbaar.

Tip 8: Maak een playlist voor je jubileumfeest.

Spotify_logo_playlist_idee_jubileum_fotokaartenMisschien heb je al wel eens van Spotify gehoord? Dit kun je heel erg goed gebruiken met een feest. Met Spotify kun namelijk heel eenvoudig een playlist maken met al je favoriete nummers die vervolgens automatisch afspelen op het feest. Bijvoorbeeld oude nummers van je bruiloft.

 

Hoe werkt Spotify?
Je kunt een programmaatje downloaden op de site https://www.spotify.com/nl/ en vervolgens nummers opzoeken en toevoegen aan diverse playlisten.
Op het feest koppel je boxen aan je computer voor mooi geluid. Misschien heb je wel een handige Harry in de buurt die je daarbij kunt helpen.

 

Tip 9:  jubileumfeest met een thema

Great_Gatsby_thema_jubileumfeestje_fotokaarten

Een Great Gatsby-feest?

Je kunt je feest natuurlijk de stijl geven van het jaartal van het jubileum. Ben je bijvoorbeeld in de jaren zeventig getrouwd, dan kun je er een seventies-feest van maken. Maak ook leuk is om gewoon een thema of tijdperk te kiezen dat je aanspreekt. The Great Gatsby is een zeer populair boek uit 1925, waar een film over gemaakt is. De extravagante levensstijl van de hoofdrolspeler Jay Gatsby is een bron van inspiratie voor veel feesten.

Kleur

Als er een kleur is die je heel erg mooi vindt, waarom zou je dan geen feestje geven in jouw favoriete kleur? Ga naar Pinterest en zoek bijvoorbeeld naar ‘purple party’ en het zal je verbazen hoeveel leuke ideeën je tegenkomt.

Picnic

Als het wat mooier weer is, waarom zou je het dan niet buiten vieren? Nodig iedereen uit, huur een mooie plek, dit kan een gedeelte van een park zijn of een achtertuin en versier het tot een picnic wonderland.

Decennium

Is er een bepaald decennium waar jij en je partner helemaal fan van zijn? Neem dit dan als basis voor je feest. Versier je huis in het thema, maak hapjes en

 

Tip 10: Laat je huwelijks taart namaken

Jubileumtaarten inspiratie idee tips Fotokaarten