Het nieuwe huis is klaar en je wilt het graag aan vrienden en familie laten zien. Een housewarming is een leuke manier om dat te doen: iedereen komt tegelijk zodat je er echt een feestje van kan maken.

Het is misschien wel een goed idee om voorbereidingen te treffen zodat je na het feestje niet opnieuw hoeft te beginnen met verbouwen. Zeker als er veel mensen (en kleine kinderen) komen, kun je kwetsbare dingen beter even weghalen. De dingen die je niet kan weghalen -zoals vloerbedekking of tafels met een kwetsbaar tafelblad-  kun je natuurlijk afdekken.

fotokaarten uitnodiging voor housewarming

De uitnodiging

Wees duidelijk als je een uitnodiging gaat maken. Waar staat je huis en hoe kom je er. Moeten gasten rekening houden met beperkte parkeergelegenheid en kan je er komen met het ov? Wanneer is het? De datum (liefst met de dag erbij om vergissingen te voorkomen) maar ook een begin- en eindtijd als je wilt dat mensen niet te vroeg of te laat komen, of te lang blijven hangen.

Geef aan wat de plannen met eten zijn: is het na de lunch, op de koffie of wat eenvoudige hapjes. Als je wilt kan je iedereen natuurlijk ook te eten vragen. Komen er veel mensen en is de groep gemêleerd, dan zou je mensen met (jonge) kinderen kunnen vragen om ’s middags en de rest ’s avonds te komen.

Als je cadeauwensen hebt (of juist bepaalde dingen liever niet krijgt) dan kan je dat ook op de kaart zetten: we sparen voor een tuinset of we hebben alles, cadeautjes zijn echt niet nodig.

Wil je vooraf weten wie er komt, vraag de genodigden dan om te reageren. Zeker als je eten moet inkopen is het handig om te weten hoeveel gasten er zullen zijn. Kun je voor 12 juni laten weten of je komt?

Als laatste: vergeet je contactgegevens niet: een of meer telefoonnummers en een e-mailadres maken het gemakkelijk om te reageren.

En vergeet niet van je feestje te genieten.