Dat de titel van dit bericht lijkt op die van een artikel dat we eerder schreven, dan is dat geen toeval. In dat artikel legden we uit hoe je een QR code op je uitnodiging kon zetten. En hoe je de QR code kan gebruiken om te verwijzen naar extra informatie die je niet op je kaart kan of wil zetten. Omdat we zelf zo enthousiast zijn over de mogelijkheden hebben we nog drie voorbeelden gemaakt, dit keer van uitnodigingen voor het communiefeest. Ook bij communiefeesten zijn er -net als bij trouwkaarten- vaak meerdere locaties en niet onbelangrijk, cadeaulijstjes. In het eerste voorbeeld is de qr-code gebruikt om aan te geven waar de kerk is.
Gebruik je de website http://www.qr-codegenerator.nl/ dan kan je een locatie in google maps opzoeken en daarvan een qr code maken. De locatie van de kerk, van het restaurant of van de dichtstbijzijnde parkeergelegenheid, als je het zelf op de kaart kan vinden, kan je er een code van maken.

communie kaartje met foto en qr code
Voor en achterkant van een communiekaartje met foto en qr code

De twee andere voorbeelden zijn gemaakt om te laten zien dat je de code kan gebruiken om te verwijzen naar een online-wenslijstje. Met de qr code voorkom je dat gasten een ingewikkeld webadres moeten intikken of dat je een hele toelichting op de kaart moet zetten hoe ze dat lijstje kunnen bereiken. Met een klein beetje moeite maak je er ook nog wat leuks van.

qr code voor cadeaulijstje communiefeest
Maak een foto waarop je wit papier vasthoudt en zet daar op de website de code en tekst op
cadeau_lijstje_communiekaart
Een foto met een witte achtergrond en een qr code er half overheen: een leuke verwijzing naar je online cadeaulijstje

PS: bij fotokaarten.nl kan je zowel op de voor als achterkant foto’s plaatsen.